Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

K.V. Társulat: 12 hét

Kamaszkor. Szexualitás. Krízis helyzet. Elvetessék, vagy megtartsák a magzatot? Tinédzserek bolyonganak a döntésig vezető útvesztőben.

Nem foglalunk állást. Kérdéseket teszünk fel, válaszokat keresünk. Tabuk nélkül, szabadon. Az ő szemszögükből.

Kritika részletek:

http://7ora7.hu/programok/12-het/nezopont

„…Novák Eszter rendezése nem cifrázza agyon a szituációkat, pontosan érzi, hogy az egyes jelenetek és dialógusok meddig tartanak ki, hol vannak bennük fontosabb kérdések, mikor viszi a játék és mikor viszi a kérdés a nézőt… A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola tanulói pedig koncentráltan, fegyelmezetten léteznek a színpadon, a figurákat egy-két gesztusból alaposan és körültekintően építik fel. Önazonosan színházi az egész, játékos, de a témától egy percig sem távolságot tartó…. És remek az összjáték és a kölcsönös figyelem a K.V. Társulat tagjaival, akik pontosan vezetik a helyzeteket a szülők szerepében.”

http://divany.hu/stilfuresz/2013/04/08/12_het/

„…a téma mindenképpen elgondolkoztató. Az, ahogy K.V.társulat színészei megélik a szülőket azzal, ahogy a fiatalok látják őket - igen lesújtó képet nyújt, és szinte biztos, hogy egyik szülő sem szeretnénk pont mi lenni. Pedig nagyon is valószínű, hogy mind mi vagyunk”.

http://toptipp.hu/szinhaz/alternativ.htm#12

„… kérdések felvetése, a jelenségek széleskörű bemutatása teszi végtelenül fontossá a páratlan vállalkozást. Játsszák el minden iskolában, mutassák meg a felnőtteknek is! Az aktualitáson túl igazi színházi értékeket is hordoz. Himnikus pillanat, mikor a versengő spermiumok leggyorsabbika, győztesen átszakítva a gátakat, ölelésben egyesülve új életet fogan. - De miért így?!?”

A darabról:

 http://www.nol.hu/kult/20140204-korai_orom

Szemere Katalin írása


http://www.kortarsonline.hu/2013/03/szinhaz-12het/14547

Barna Zsuzsa írása

 

A társulatról:

A K.V. Társulat 2007 jött létre. Alapítók és művészeti vezetők: Száger Zsuzsanna és Urbanovits Krisztina. A társulat tevékenységét sokszínűség, rugalmasság jellemezi; előadásaink darab és témaválasztásait a női látás és gondolkodásmód meghatározó szerepe,az aktuális társadalmi és szociális kérdések iránti érzékenység és nyitottság jellemzi. Előadásainkkal célzott közönségréteget szólítunk meg: életkort tekintve a gyerekközönségtől kezdve, a tizenéveseken át egészen a felnőtt nézőkig.

Színházi bemutatóink mellett Színházi Nevelési Program; melynek része Ifjúsági és Gyerek program, Performansz sorozat, illetve workshopok és tréningek alkotják évadjaink gerincét. A 2007-es alakulás óta 8 nagyszínpadi bemutatót tartottunk (Fürdőszoba, Fellebbezés, Kitin Klán, Szilánkok, Ünnepeink, Gardénia, 12 hét, Dermedési pont), melyek helyszíne a Thália színház, a MU Színház, a FUGA, a Jurányi Inkubátorház és a Marczibányi Téri Művelődési Központ voltak.

 

kavetarsulat.blogspot.com

https://www.facebook.com/kv.tarsulat

12 hét – a  K. V. Társulat  ifjúsági előadása

A K. V. Társulat egy intenzív műhelymunka eredményét állította színpadra.

Workshop vezető: Novák Eszter 

Szöveg: Létay Dóra, Barna Zsuzsa, Tóth Réka Ágnes, Novák Eszter és a szereplők

 

Szereplők: 

Chován Gábor, Száger Zsuzsa, Urbanovits Kriszta

és a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola színészosztálya – 2. évfolyam. (Osztályvezető tanár Naszlady Éva)

 

Az előadás időtartama: 90 perc

Az előadást 14 éven felüli diákoknak és szüleiknek ajánljuk.

Dátum Bérlet Színpad
2014. 05. 09 16:30 Bérletszünet Stúdiószínpad
Műsor
Facebook
Instagram
Hírlevél