Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Az ExperiDance vendégjátéka: Boldogság 69:09


Az alkotóstáb ezúttal napjaink és közelmúltunk, 1969 és 2009 Magyarországát választotta története színteréül. Válságok és reformok korát éltük akkor is és éljük ma is. Az üzenet erősítésére, a zenei kulisszát 2009 party zenéi és 1969 slágereinek világa adja. Főszereplőink a mai és az akkori huszonévesek, azok akikből mára hatvanasok lettek. Azok, akik értetlenül szemlélik a változásokat, amin társadalmunk egy generáció alatt átesett. Ők a hétköznapok azon láthatatlan hősei, akik még remélnek, hisznek, bíznak és, ha kell, tesznek is a csodákért. Ők az elmúlt 40 év boldogságkeresői. 
Az alkotóknak, az adott kor világán túl elsősorban az egyén történései, lelki reformkísérleteink, válságaink álnak a mű fókuszában. Értékrendek, konvenció, tradíció, szerelem, akkor és ma. A mű megtekintését követően felmerülhet mindannyiunkban a kérdés: elmélyedve múltunkban, figyelemmel szemlélve a jelen tetteit vagy közönyét, vajon milyen jövőt szánunk magunknak és gyermekeinknek?

Az előadásban elhangzó slágerek:

Balás Eszter - Nem tudom a szemem levenni rólad - Havasy Viktor, Kalmár Tibor
Németh József - Kicsit szomorkás - Szenes Iván, Nádas Gábor
Atlantis együttes - Jól érzem magam - Kalmár Tibor, Deák Tamás
Syrius - Tranzisztori - Géczy József, Harsányi Béla
Sárosi Katalin - Lassan bandukolva - Komlódi József, Tölösi Péter
Harangozó Teri - Szeretném bejárni a földet - Kalmár Tibor, Majláth Júlia
Atlas együttes - Segítség - Hoffmann Sándor, Saly Géza
Kovács Kati - Most kéne abbahagyni - Kalmár Tibor, Wolf Péter
Harangozó Teri - Sose fájjon a fejed - Deák Tamás, Fülöp Kálmán
Szécsi Pál - Egy szál harangvirág - Ivanovici, Szécsi Pál
Illés együttes - Az utcán - Amikor én még kissrác voltam - Ne gondold - Elvonult a vihar - Szörényi Levente, Bródy János
DIVSZ Induló - Anatolij Gregorovich Noikov, Gáspár Endre
Vörös Csepel - Hans Eisler, Hidas Antal


A STÁBLISTA
Tánckar:
Boros Bettina, Csasztvan András, Cseke Ágnes, Deák Vince, Falvai Miklós, Görög Zoltán,
Horváth Mónika, Kapitány Dorottya Klausz Bernadett, Nádas Judit, Patonai Zsolt, Péli Róbert,
Reszneki Domán, Vajda Nikoletta, Varga Attila, Varga Zsuzsanna, Vass Judit, Zsombori Miklós,
Ezen belül kreatív team: Bistei Judit, Dénes Nándor, Holman Enikő, Kiss Levente, Morvai Veronika, Patonai Norbert, Petrovics Petra, Pintér Ágota Lotti, Sátori Júlia, Újszászi András.
.
Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó,
Díszlettervező: Mira János,
Zeneszerző: Czomba Imre,
Fényterv: Szimeiszter Balázs,
Hangtechnika: Kupcsik Bertalan, Grafikus: Tóth Attila,
Fotó: Pintér Árpád, Smink, fodrász: Petrik Lili Gitta
Táncmester, koreográfus munkatárs: Topolánszky Tamás,
Forgatókönyv, társrendező: Meskó Zsolt
Producer: Vona Tibor ügyvezető igazgató, 


Rendező-koreográfus: Román Sándor alkotó

Dátum Bérlet Színpad
2010. 12. 19 15:00 Bérletszünet Nagyszínpad
2010. 12. 19 19:00 Bérletszünet Nagyszínpad

A zenei kulisszát 2009 party zenéi és 1969 slágereinek világa adja. Főszereplőink a szerelem, mai és akkori huszonévesek, akikből mára hatvanasok lettek és természetesen az akire/amire mindenki vár: táncban, a vágyott csendben, az eltékozolt pillanatokban, a megálmodott ölelésben: a BOLDOGSÁG.


video ajánló:

képgaléria:
kritika:

"Az előadás egy generáció (az akkori tinédzserek és a ma már középkorúak, vagy még idősebbek) életének sarkalatos fordulópontjain keresztül „készít látleletet és állít fel diagnózist", az "akkor" és a „most" diszkrepanciájának feloldására tesz kísérletet, személyes sorsok megjelenítésével „idézi a történelmet". Arra mutat rá, hogy ez a korosztály hogyan élte és éli meg a sokszor feldolgozhatatlannak tűnő változásokat. Román Sándor ebben a nemzedékben látja azokat a „hősöket", akik sokat tesznek azért, hogy a múltat magunk mögött hagyva (de nem elfelejtve!) épülhessen a jövő.

A zenei összeállítás ennek megfelelően a fenti időszak bőséges anyagából válogat, hogy ezáltal is - ennek a lineárisan építkező előadásnak minden etapjában - a legfelismerhetőbb módon artikulálja a konkrét történelmi időt.


A vizuális és akusztikai hatásaiban egyaránt nagyon erőteljes produkció ismét a hagyományos műfaji kereteket feszegeti. Magába olvasztja egyrészt a klasszikus tánctudást, a néptánc és a balettművészet elemeit; másrészt a modern táncok, a XX. századi mozdulatművészeti technikák legmeghatározóbb irányzatainak karakterjegyeit... mindez még különlegesen izgalmas tánctörténeti tanulmánnyá is teszi a produkciót, nemcsak a történelem, de a tánctörténet is megelevenedik a színpadon.


A látottak megerősítették bennem, hogy csakis így érdemes mozgás- és táncszínházi előadásokat létrehozni, csakis így érdemes a „showbusinessben" részt venni.

A nagy formátumú show-k technikai lehetőségeit/adottságait kiaknázva, és ennek az egyáltalán nem könnyű műfajnak sajátos követelményeit mesterien alkalmazva most is alaposan átgondolt, koherens, önmaga logikai rendszerében következetesen működő produkció jött létre.


Tánc-és zene (történeti) művészeti show kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak felsőfokon!

The show goes on...


Trakl Tamás

(teljes cikk olvasásához kattintson ide)

Műsor
Facebook
Instagram
Hírlevél