Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Sławomir Mrożek: Mulatság

Három legény elindul a bálba. Úgy hallották, mulatság lesz. Kiöltöznek: öltöny, új cipő, lenyalt haj, virág. A bálterem zárva. Betörik, mert bentről hangokat hallanak. A terem üres. Most akkor lesz mulatság vagy nem lesz? És ha lesz, kitől lesz? Másoktól? Maguktól? Mit kell tenni, hogy mulatság legyen? Hogy muzsika legyen. Hogy igazi legyen. Ez a kérdés. Egy életen át.

"A rendező, Bérczes László - akárcsak eddigi, jobbára úgyszintén kamarajellegű munkáiban - hajszálpontos szövegelemzőnek és a színészekkel tökéletesen összehangolt játékmesternek bizonyul... Irdatlan sok és véresen komoly aprómunkát gyaníthatunk a késztermék mögött. Pár másodperces monodrámák, duettek, tercettek bomlanak ki összetett színházi nyelven, s csomózzák hozzá magukat a következő röpke képhez."
(Tarján Tamás - Kritika)

"A hihetetlenül nehéz egyensúlyozás vaskos realitás, poénkodásra csábító humorizálás és a poétizált, filozofikus metanyelv-használat között sikerül. Röhögni kell és sírni: ahogy abban a színházban kellett, amiről már majdnem elfeledkezünk."
(Budai Katalin - Criticai Lapok)

Sławomir Mrożek:
Mulatság


Játszák:

B legény: Szikszai Rémusz m.v.
S legény: Mucsi Zoltán
N legény: Scherer Péter m.v.
díszlet: Sárkány Sándor
jelmez: Kárpáti Enikő
munkatárs: Cseh Tamás
rendező: Bérczes László


A Bárka Színház vendégjátéka

További információ a Bárka Színház honlapján.

 

Dátum Bérlet Színpad
2012. 04. 30 19:00 Bérletszünet Nagyszínpad
Ma este mulatság a Csikyben
Műsor
Facebook
Instagram
Hírlevél