Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Vendéghétfő: Nézőművészeti KFT: A fajok eredete

Zoltán filmes. Legutóbbi munkáját százezer szempár nézte végig – ritka siker egy önnön művészetében a legenyhébb kompromisszumra sem képes alkotótól. Igaz, filmje egy csirkefarmon okoz velőtrázó és tojást eredményező sikert. Következő könyve, amely a fajok eredetén keresztül az emberiség pusztulásának vízióját vetítené a vállalkozó kedvű nézők elé, máris a producer előtt hever, aki milliós csirkenézettségben gondolkodik, meg abban, hogy lehet Zoltán alkotását még (csirke)nézőközpontúbbá tenni.

Darwin azonos című művéből kiindulva egy olyan formai kísérletre vállalkozunk, mely ötvözni próbálja a tudományos ismeretterjesztést a költészettel. Az emberi faj kezdetben molekuláris szinten létezik, majd egyre magasabb anyagi szinten szerveződnek, mígnem, röpke néhány milliárd év elteltével, létrejön a Szellem, és közvetítő anyaga a Nyelv, melynek segítségével az addig gesztikus történetmesélést felváltja az élet létrejöttének verbális elbeszélése.


2011 - Vidor Fesztivál: DOTTORE-DÍJ - A legjobb kamaraszínházi előadás + PORT.hu különdíj

"Ki rendezhetne jobb filmet a csirkéknek Mucsi Zoltánnál? Ki írhatna viccesebb dialógusokat egy pszeudo-darwinista komédiához Tasnádi Istvánnál?"

(Revizor, 2010. szeptember 21.: Nem művészet, csirke)
 

A fajok eredete

 A Nézőművészeti Nonprofit Kft. és a  SZKÉNÉ SZÍNHÁZ előadása


Szereplők: 


Mucsi Zoltán
Scherer Péter
Thuróczy Szabolcs

Jelmeztervező: Pap Janó

Munkatárs: Tasnádi István, Kálmánchelyi Zoltán, Gyulay Eszter, Mervel Miklós, Mátis Inez

Rendező: Dömötör Tamás

Dátum Bérlet Színpad
2013. 04. 08 19:00 Bérletszünet Nagyszínpad

Vendéghétfő - A fajok eredete


Műsor
Facebook
Instagram
Hírlevél