Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Felolvasószínházi Fesztivál: Szálinger Balázs: Becsvölgye

Egy kétségtelenül tisztességes házaspár, akik már csak a jól megérdemelt öregkort várják. Egy felbukkanó idegen, a száján felkavaró mondattal: nektek több jár – és ami jár, az jár. És hirtelen Becsvölgyéről kezdik irányítani a világot.

Idegen érkezik egy nyugat-dunántúli kis faluba. Tudomására jut, hogy a tanítóéknak van egy régi, behajtatlan kintlévősége. Segítséget ígér – majd ő behajtja az időközben a kamatokkal együtt egész vagyonnyira hízott összeget. Segítséget ígér, de egyre több szívességet kér cserébe. Az adósság behajtása során egyre több az alvilági jelenség. Elrabolt ügyvéd, megkent ügyész, ellopott, majd Romániába eladott terepjáró – mintha csak tévét néznének. Az idősödő házaspár kezdi úgy érezni, hogy minden szál az ő kezükbe fut össze. Aztán a sors kikapcsolja a tévét, és kiderül: szegények, mint a templom egere és ártatlanok, mint a ma született bárány.

A valós történet alapján írt kamaradráma azt járja körül, hogyan lesz vonzó a bűn világa, hogyan lehet feldobni egy unalmas életet pénzzel és egy kis hiszékenységgel.

A KAPOSVÁRI CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ

bemutatja

Szálinger Balázs: Becsvölgye

Játsszák:

Csonka Ibolya, Grisnik Petra, Nyári Szilvia, Sarkadi Kiss János, Serf Egyed, Szvath Tamás

rendező: Laboda Kornél

Dátum Bérlet Színpad
2013. 05. 23 19:00 Stúdió előadás Stúdiószínpad
Formaalkotó kötöttség - A Felolvasó-színházi Fesztiválról jelentik

Felolvasó-színházi Fesztivál 2. nap - Becsvölgye (Memlaur Imre)


Műsor
Facebook
Instagram
Hírlevél