Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

10.00 órától Versnap : 19.00

Április 11. József Attila születésnapja. És 1964 óta a költészet napja is egyben.

Idén mi is tiszteletünket tesszük e napon. Versnappal köszöntjük a költőket, a költészetet, a verselőket és a verset szeretőket.

2011. április 11-én 10.00 órától változatos programokkal várjuk Önöket.


MIT LEHET KEZDENI EGY VERSSEL???


A Csiky Gergely Színházban a költészet napján - április 11-én, hétfőn - feltesszük magunknak ezt a kérdést, és megpróbálunk válaszokat is adni rá. Együtt. Veletek. Ha eljöttök. Ha érdekelnek a kérdések és a válaszok. Mire teszünk kísérletet?


Lehet Verseket...


MONDANI: idén a színházban kerül megrendezésre a Polgári Casino versmondó versenye, természetesen a zsűriben a Csiky színészei is képviseltetik magukat (9.00-13.00)


(F)ELOLVASNI - akinek kedve van leülni, saját és mások verseit el- vagy felolvasni, csatlakozzon a versolvasókhoz az olvasó-beszélgető sarokban (9.00-től egész nap és 17.00-18.00 a Libri Könyvesboltban, 18.00-tól az Alexandra Könyvesboltban)


ÜZENNI - ha magaddal hozod a kedvenc versed egy lapra leírva, kinyomtatva, vagy megtaláljuk együtt a rendelkezésünkre álló kötetekben vagy a neten, készítünk egy verstablót, amin mindenki verse helyet kaphat HOZZ EGY VERSET a falra! (egész nap)


FELKUTATNI - Holt Költők Ligete - társas játék: nyomozás költők után: a színház zegzugos, titkokkal teli épületében és a mögötte nyújtózkodó parkban ül hat költő. Arra várnak, hogy rájuk találjatok, és megfejtsétek titkukat: kik ők? lidérces, messze fény? vézna, szánalmas figura? átlátszó, mint az üveg? (10.00-11.30)


MEGHÁNYNI-VETNI - Üdvözöljük az olvasót! - a II. éves színész hallgatók  Szerb Antal szemével közelítenek a magyar költészethez (középiskolás fokon vagy nem középiskolás fokon? az itt kérdés?) (10.00-11.00)


MEGHALLGATNI - versfolyam: a Csiky Gergely Színház színészei mondanak verset másfél óra hosszat megállás nélkül (a paletta színes, sem formai, sem tematikai megkötés nincs: azokat a verseket választják ki, amik valami miatt jelentéssel, jelentőséggel bírnak számukra) (11.30-13.00)


MEGÍRNI - versíró workshopot tartunk, ahova mindenkit várunk, aki maga is ír verseket, (akár a nyilvánosságnak, akár szigorúan csak magának, akár a saját nevével, akár anonim bloggerként), aki soha nem írt még verset, egyetlen egy ritmust vagy rímet, de van kedve játszani a szavakkal (megpörgetni, feldobni, elkapni, szétszedni, összerakni) (13.00-14.00)


MOBILIZÁLNI - versek a mobiltelefonodon: felvétel indul (12.00-13.00)


BEHÁLÓZNI - versek az interneten (13.00-14.00)


MEGKÜZDENI - versdinamó: tekerj a versért (egész nap)


MEGZENÉLNI - szöveg és zene: megzenésülnek a szövegek: improvizációk ritmusra: szállj be,

HOZZ EGY VERSET A ZENÉHEZ! (13.00-14.00)


VILÁGBA KIÁLTANI - verskommandó támad a város különböző pontjain! boltokban, bevásárlóközpontokban, utcákon, tereken, étteremben, bankban, megállókban: ma mindenhol VERSelés van! (12.30-14.30.)


MEGOSZTANI - Háy János költő és Podmaniczky Szilárd író beszélgetnek versekről, költészetről, egyebekről (17.30-18.30)


TOVÁBBADNI - este Cseh Tamást idézzük, a IV. éves színész hallgatók érzékeny és értő fülekkel nyúltak hozzá az indián dalaihoz, hozzátették a maguk energiáit, gondolatait, s ami rajtuk keresztülszűrődve újra világra néz, az a Füst a szemében koncert. Gyertek el meghallgatni, táncolni rá, együtt énekelni, hogy tíz év múlva ne ez a dal legyen! (19.00)

A programok ingyenesek, a koncertjegy ára 750,-

Dátum Bérlet Színpad
2011. 04. 11 19:00 Bérletszünet Nagyszínpad
Versnap
versünnep - versnap
Költeni csak pontosan, szépen
Versnap, vers, nap
Verskommandó a versnapon

Műsor
Facebook
Instagram
Hírlevél