Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Kovács Gerzson Péter / TranzDanz: Deja Vu

Az előadás egy hajdani gangos bérház udvarán játszódik (Akácfa utca 51.) a K-medencében, K-Európában. Itt és a hátsó lépcsőn, a szobakonyhában, a kapualjban, az utcán és a Szomjasban élik mindennapjaikat, vágyaikat, álmaikat, nekibuzdulásaikat és kudarcaikat a darab szereplői... alávetettek és kiszolgáltatottak, akik a hamis, szinte leleplezhetetlen Képnek és a Valóságnak egyszerre nézői és létrehozói. Nincs este, se reggel, nincsenek évszakok sem, az idő megállt (vagy körbe jár)...jó itt, tiszta havaj!

Deja-Vu kép az előadásból

Kritikus szemmel az előadásról:

„A Deja Vu nem kezdődik el, és voltaképpen véget sem ér: egyszer csak már van, aztán pedig nincs, miközben továbbra is van. Egy óra alatt a hétkerből eljutunk Franciaországba, New Orleansba, és ki tudja, még mennyi helyre, végül talán Tahitira is, de az is lehet, hogy éppen a világ fut végig több hullámban is az Akácfa utcán – ami marad mindebből: sok pompázatosan világító, színes, műanyag bébléd a Fogasház udvarán és a kigyúrt biztonságiak a kijáratnál.

Az előadás úgy fogalmazza meg a maga legélesebb társadalomkritikáját, hogy közben sem ólmos bottal nem csapkodja a nézőtéren ülők arcát, sem fel nem ment minket. Megnevettet, és közben egy pillanat kétséget nem hagy afelől, hogy kin nevetünk" – írja Török Ákos kritikájában.

Deja Vu - fénykép az előadásból

Fehér Laura, Tókos Attila, Gera Anita, Bora Gábor (fotó: Jókuti György)

Az alkotókról:

A Harangozó és kétszeres Lábán Díjas koreográfus, Kovács Gerzson Péter 2014-ben Az Év legjobb alkotója díjat nyerte el. A darab szereplői közül Bora Gábor Harangozó Gyula Díjas 2010-ben, Gera Anita 2013-ban,Tókos Attila 2014-ben részesült Az évad legjobb táncosa/táncosnője elismerésben, utóbbiak mindketten 2014-es Junior Príma Díjazottak is.

Deja Vu - fénykép az előadásból

Kovács Gerzson Péter / TranzDanz:

Deja Vu

koreográfus, látványtervező: Kovács Gerzson Péter

táncosok: 

Bora Gábor

Fehér Laura

Gera Anita

Tókos Attila

Dátum Bérlet Színpad
2017. 12. 01 19:00 Stúdió előadás Agóra stúdió
TranzDanz vendégjátéka
Műsor
Facebook
Instagram
Hírlevél