Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Tompos Kátya: Keresztül Európán Koncert

Tompos Kátya/Keresztül Európán

A Nemzeti Színház Jászai Mari díjas fiatal színésznője a Valami Amerika 2 című filmben csillogtatta meg először énektudását. A Magányos csónak című dal sokak kedvence lett. Az István a Király 2013-as előadásán Réka szerepében hódította meg a Papp László Budapest Sportaréna és a Szegedi Szabadtéri Színpad közönségét. Énekesnőként talán kevesebben ismerték eddig, pedig Kátya otthonosan mozog a jazz a pop és a világzene világában is.

2013 novemberében Keresztül Európán címmel jelent meg első önálló szólólemeze. 

Kátya koncertje  egy varázslatos zenei utazás Angliától Oroszországig. Dalok angol, francia, bolgár, magyar, és orosz nyelven. Igazi kalandozás nem csak kelet és nyugat, de a különféle zenei stílusok között is. Napjaink sokszínű Európájának izgalmas zenei lenyomata, egy olyan tükör, melybe jól esik belenézni.

És hogy mennyire izgalmas? Képzeljék el, milyen lehet az amikor Kosztolányi és Jimi Hendrix együtt részegülnek meg egy hajnalon, Zaz pedig Cseh Tamással sétál kézen fogva, és közben a U2 szól valahonnét a távolból….

A dalokat Hrutka Róbert öltöztette megfelelő zenei köntösbe, úgy, hogy a már már elképzelhetetlen sokszínűség mégis páratlan zenei egységgel jut el a hallgatóhoz.

 

Előzenekar: Szeder

Egy viccesen okos lány, aki mindig kimondja, amit gondol…

Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina dalszerző-gitáros-énekesnő 2014 májusában jelentette meg Hab a tetején című debütáló albumát zenekarával. Életigenlő, könnyed, de markáns stílusú, akusztikus hangszerelésű, magyar nyelvű dalait francia sanzon, jazz és folk elemek színesítik. Reggeli dal című szerzeményét több hazai rádió mellett már az MR2 Petőfi is játssza.

 

A Hab a tetején című albumon és az élő koncerteken Kriszti egyedi hangja, zenekari kíséretével alkotott izgalmas univerzuma, a dalok játékossága és humora egyszerre pörget fel (Reggeli dal, Lazsa dal), repít egy elvarázsolt világba (Szél) és csábít némi filozofálgatásra (Őszi dal). Lukácsházi Lucával közösen írt dalszövegei akár önálló művekként is megállnák a helyüket, de a zene által nyerik el azt a vibráló energiát, ami az egész produkcióból árad.

 

Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina a Kőbányai Zenei Stúdióban végzett, a Francia Sanzonverseny díjazottja, a Kecskeméti Utcazenész Találkozó fődíjasa. Vokálozott a Dal nyertes, Eurovízió döntőbe jutó Wars for nothingban, énekel az Ivan & The Parazol - Mode bizarre lemez három dalában is, és a Szeder-koncertek mellett rendszeresen fellép más formációkkal is, többek között vendégeskedik a Lóci játszik projektben, amellyel legutóbb a Ki Mit Tube internetes tehetségkutatón második helyezést értek el.

 

Szeder 2013 áprilisa óta koncertezik állandó zenekarával. Felléptek már az A38 hajón, az MR2 Akusztik műsorban, a Művészetek Völgyében és több más fesztiválon, valamint a Budapest Jazz Clubban, a Szimpla Kert pedig még egy koncertfelvételüket is megjelentette a tavalyi év legjobb fellépőinek szentelt Szimpla Garden Hits 2013 válogatásalbumon. A huszonéves tagokból álló együttesben a dalszerző-gitáros-énekesnőt remek zenészek kísérik: Gyányi Marcell (nagybőgő) a Makrohangból, Szabó Sipos Ágoston (ütőhangszerek) a Freakin' disco tagságából lehet ismerős, míg Bakai Marci (hegedű) korábban Takáts Eszter zenekarában játszott, de zenélt már Dresch Mihállyal is.

 

 

Dátum Bérlet Színpad
2016. 03. 19 19:00 Bérletszünet Nagyszínpad
GYÖNYÖRŰ! Tompos Kátya-koncert a Csikyben!
Műsor
Facebook
Instagram
Hírlevél