Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Kerékgyártó István: RÜKVERC

Kaposvári Történet  • Rendező: Lendvai Zoltán

 

Olykor nehéz elképzelni, hogy azok a kéregető, italozó, rongyokba burkolózott lények is úgy kezdték az életüket, mint mi mindahányan. Csak aztán valami történt velük, és most ők ülnek a járdán és mi megyünk el mellettük, és nem fordítva. A Rükverc egy hétköznapi ember, Vidra Zsolt életét meséli el, de ahogyan arra a cím is utal, az időben visszafelé haladva elevenednek meg élete emlékezetes eseményei, sorsfordító mozzanatai, a keserves hajléktalan évektől a felnőttkori csalódásokon, ifjúkori szerelmeken, gyerekkori tapasztalatokon át a szépreményű csecsemőkorig. 

A történet a Csiky Gergely Színház melletti parkban kezdődik, itt talál rá két rendőr egy hajléktalan hullájára. 2013-at írunk, ebből az évből halad a történet – visszafelé, azaz „rükverc”, hogy így ismerjünk meg egy sorsot halálától születéséig, azaz 2013-tól 1953-ig. A bokrok közül előhúzott, beazonosíthatatlanul tönkrement arcú, kihunyt tekintetű élettelen testtől araszolunk visszafelé egy hatvan évvel ezelőtti karácsonyig, amikor az anya és az apa fürdetik a csecsemőt, aki előtt ott az egész élet. „Jó élete lesz! Gazdag, egészséges, sikeres!”

 

Kerékgyártó István 1953-ban született Kaposvárott. Tanulmányai során jogot és filozófiát végzett. 1977-87 között a Pécsi Tudományegyetem tanársegédje, adjunktusa volt. 1987-től 1989-ig a Somogy Megyei Tanácsnál főosztályvezető. 1990-tól 1993-ig privatizációs tanácsadó cégek munkatársa, ügyvezető. 1994-98 közt befektetői konzorciumok tagja, közép-és nagyvállalatok társtulajdonosa. 1998-99-ben az ORTT főigazgatója. 1999 óta szabadúszó, írással foglalkozik.

Kerékgyártó István

RÜKVERC

- kaposvári történet -

 

SZEREPLŐK

 

Hüse Csaba

Serf Egyed

Hunyadkürti György

Kelemen József

Német Mónika

Nyári Oszkár

Sarkadi Kiss János

Szvetnyik Kata

Váncsa Gábor

Varga Zsuzsanna

súgó: Kirsch Vera
világítástervező: Memlaur Imre

ügyelő: Szűcs László
segédrendező: Szigethy Brigitta

 

Rendező: Lendvai Zoltán

Bemutató: 2017. május 12.

Dátum Bérlet Színpad
2017. 05. 12 19:00 (bemutató) Stúdió előadás Agóra stúdió
2017. 05. 13 19:00 Stúdió előadás Agóra stúdió
2017. 06. 02 19:00 Stúdió előadás Agóra stúdió
Félig a pohár - Beszélgetés Lendvai Zoltánnal
Műsor
Facebook
Instagram
Hírlevél