Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Hírek

Egy színész, aki rendez - Beszélgetés Méhes Lászlóval
2017. feb. 15.

„Este nem érek rá, mert játszom” – mondtad, amikor időpontot egyeztettünk ehhez a beszélgetéshez. Én pedig zavarban voltam, mert már elfeledkeztem Méhes Lászlóról, a színészről. Pedig a közönség színészként ismert és szeretett meg téged.

Ma este a Képzelt betegben játszom, ami 2000-ben készült, és benne vagyok a Dzsungel könyvében, az még régebbi. Friss előadásokban már nem láthatsz.

Télkergető futás
2017. feb. 01.

Mediterrán országokban (legyen ez mondjuk épp Görögország) az a szokás, ha betérsz egy kávézóba, úgy bánnak veled, mint a legelőkelőbb, de mégiscsak turistával. Ha másodszor is visszamész, akkor már úgy köszönnek rád, mint egy törzsvendégre. Ha harmadszor is betérsz, akkor mire megtalálod a szabad asztalod, már ott gőzölög-hűl a szokásosod. Hát így van ez már egy ideje a Farsangi Félmaratonnal meg a Csiky futócsapatával is.

Farsang van
2017. jan. 25.

A beöltözések, álöltözetek, álarcok kora. Amikor büntetlenül azzá vállhatunk, akik csak szeretnénk. Akár még csábítók is lehetünk, kacérok, flörtölők. És valljuk be, ki ne szeretné olykor, titokban, ha elcsábítaná/elcsábíthatna egy álarcos idegen/t? És ha kiderül a végén, hogy nem is annyira idegen az az idegen? Csak édesebbé teszi a felismerést, hogy mi mindent képes is kihozni belőlünk egy egyszerű álarc, a „semmi szabály, semmi felelősség” szabadsága. Mint a Figaroban.

Gyász
2017. jan. 23.

Elveszíteni valakit mindig fájdalmas. De egy gyermeket, ráadásul ily váratlanul, az ilyen közel a tragédiához feldolgozhatatlan és örökre értelmetlen. Mi, a Csiky Gergely Színház teljes társulata és közreműködői, dolgozói mély fájdalommal és együttérzéssel hajtunk fejet a mai napon a veronai buszbaleset áldozatai előtt, és a családtagoknak, valamint a sérülteknek kívánunk sok erőt és megnyugvást a a gyógyuláshoz, a tragédia elviseléséhez és túléléséhez. 

Isten áldja Önöket és mindannyiunkat.

Kövek a zsebben – bemutató a stúdióban
2017. jan. 20.

Mondják, hogy az ír és magyar lelkileg és történelme párhuzamosságát illetőleg azonos nép, barátságban egymással. Mindig elnyomásban, öntudattal, nemzeti büszkeséggel. Sírva vígadással. A kövek a zsebben mai bemutatóján megnézhetik ezeket az azonossági pontokat.

Nagymama-díj
2017. feb. 05.

Mert nem csak hogy Szombat, nem csak hogy Farsang, nem csak hogy Figaró házassága, de mindenekelőtt: NAGYMAMA – DÍJ ÁTADÁS volt a színpadon. Írtam is Piroskának, (a mi örök Nagymamánknak)

Pásztorórák kölcsönbe
2017. feb. 01.

Rémísztettük, borzasztottuk eddig Önöket, megmutattuk a nagypolitika intrikától, mocsoktól párolgó működési mechanizmusát belülről, a nagypolitika ellenében alulról szerveződő mozgalmak konfliktusoktól sem mentes születését közelről – hát akkor most műfajt váltunk. Mert ideje vagyon a borzongásnak, és ideje vagyon a nevetésnek.

GRATULÁLUNK SARKADI KISS JÁNOSNAK
2017. jan. 23.

Társulatunk színművésze ma este a Kaposvár város napján "KAPOSVÁR VÁROS SZOLGÁLATÁÉRT" kitünetést vehetett át kiemelkedő színművészi teljesítményéért!

 

Kultúránk és Mi
2017. jan. 22.

Január 22. a Magyar Kultúra Napja, 1823-ban ezen a napon írta alá Kölcsey Ferenc a Hymnus, a Magyar nép zivataros századaiból című költeményét. 1989 óta minden évben a magyar kulturális értékekre emlékezünk, kiállításokkal, színházi előadásokkal.

A statiszták igazsága
2017. jan. 13.

 Beszélgetés Zakariás Zalánnal

 

A Kövek a zsebben arról híresült el, hogy két színész eljátszik rengeteg szerepet.

Összesen 15 szerepet.

Műsor
Hírek - kategóriák
Facebook
Instagram
Hírlevél