Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Hírek

ALÁZAT ÉS TEHETSÉG
2016. nov. 24.

Csonka Ibolya Patrónus Arts-díjas!

Tavaly Hunyadkürti György, az idén Csonka Ibolya kapta a Patrónus Arts Alapítvány művészeti díját. Országos díjról lévén szó nagy büszkeség, hogy tavaly is, az idén is a Csiky színészét jutalmazták. És ha a neveket nézzük, teljes joggal.

Ahogyan a címben írtuk, Csonka Ibolya alázatát és tehetségét értékelte az alapítvány kuratóriuma, és a színpadon nincs e kettőnél fontosabb. Tehetség híján az alázat nincs mit szolgáljon, alázat nélkül pedig a tehetség csak szalmaláng-ideig érvényes, egy pillanatra felszikrázik, aztán örökre elillan. Márpedig Csonka Ibolya tehetsége immár két évtizede ragyog a kaposvári színpadon, akár díjazzák, akár nem.

Ahogy színpadra lépett az 1981-ban megalakult budapesti Katona József Színházban, a Manó Szonyájaként megkapta a Kritikusok díját. Aztán Kaposvár következett, és itt bizony szükség volt az alázatra: sokáig úgy tűnt, ez kevés, legalábbis a vidéki létezésben nem hullottak évről-évre a díjak. Igaz, a kollégák és a közönség szeretete visszaigazolta Csonka Ibolya tehetségét. Majd 2010-ben az Aase-díjjal, 2015-ben pedig a POSzT legjobb női epizodistájának választásával visszaállt a világ rendje. Ezt húzza alá a Patrónus Arts művészeti díja most.

Pontatlanok vagyunk persze, ha csak erre a két tulajdonságra – alázat és tehetség – redukáljuk Csonka Ibolya művészetét. Kell hozzá az a sokoldalúság, ami őt operettben és drámában, gyerekelőadásban és vígjátékban, tulajdonképpen minden színházi műfajban a kiválóak közé emeli. És elfogultan tegyük hozzá: kell az a hűség is, amivel Csonka Ibolya immár több, mint két évtizede a kaposvári Csiky Gergely Színházat szolgálja. Szívből gratulálunk!

Színház, múltból jövőbe
2016. nov. 08.

Mi már az Agórában vagyunk. Egy ideje, és egy időre az lesz a Csiky Gergely Színház.

Csiky 11.12. – Ott találkozunk!
2016. nov. 07.

A kaposvári Csiky Gergely Színház novembertől a már mindenki számára ismert átépítés miatt átmenetileg az Együd Árpád Kulturális Központ épületébe (Agóra) költözik. November 12-én barátainknak, nézőközönségünknek lehetősége nyílik elbúcsúzni a régi épülettől egy egész napos családi forgatag keretein belül.

Valami olyasmi történik ezen a napon Kaposváron, ami egyedi, egyszeri és megismételhetetlen!

Ezen a szombaton mindenki a kaposvári színházba akar majd jönni…

 

Családi nappal kezdjük a mulatságot!

 

9:30- Kapunyitás meglepetéssel!

10:00 - A négyszögletű kerek erdő előadás nyílt próbája kezdődik a nézőtéren

10:35 - Parádés interaktív játékkal folytatódik a délelőtt

 

Napközben a színház egész területén tetten érhető az önfeledt játék és a móka, továbbá gasztroudvarral is várjuk kedves látogatóinkat.

A délelőtti kalandok és vidámság után lehetőséget adunk arra, hogy eljussanak az Agórába és megnézzék A két Lotti előadásunkat.

 

Ne feledje, aznap a színháztól Csiky buszjárat indul az Agórába! (12:45-kor és 13:25-kor)

 

14:00 (Agóra) - A két Lotti előadás

 

További részletekről érdeklődj jegyirodánkban!

Napközbeni programokra a belépés ingyenes!


13:00 - Öleld át a Csiky-t! Öleljük át együtt a színház épületét!

14:00 - Épületbejárás és meglepetés! Járja velünk körbe az épületet, érintse meg a falakat!
 

Az épületbejárás óránként indul! Regisztráció köteles, jelentkezzen jegyirodánkban a csoportos körbevezetéshez!

 

20:00 - Esti kapunyitás

20:30 - Marót Viki és a Nova Kultur Zenekar koncert

22:00 - További zenés programokHamvai P.G. // Albrecht

02:00 - Kapuzárás

 

Az esti koncertre jegyek korlátozott számban kaphatók!

 

11. 12 - Ott találkozunk! 
 

CSIKY 11.12. OTT TALÁLKOZUNK!

Most épül, most épül
2016. nov. 04.

Ma este premier. És minden értelemben értve, hiszen az este nemcsak a színpadon lesz az „Első Este”, hanem magának a nézőtérnek, az épületnek is bemutatója lesz: Hölgyeim és Uraim, Kedves Közönségünk! Nagy izgalommal várjuk Önöket a Csiky Gergely Színház idei évadjának első Új bemutatóján, kérjük, fogadják szeretettel a Kőműves Kelemen című rockballadát Új Játszóhelyünkön, az Agórában.

A hazugság ára
2016. okt. 28.

Babett tizenkilencre lapot kér. Kamaszos bátorságával bankot robbant, és mindent visz. De persze, mint minden hazárdjátékos, ő is pontosan tudja, hogy a nyerési széria csak egy ideig tart, a gödör mélye elkerülhetetlen, ám a szenvedéllyel nehéz megküzdeni. Babett „szenvedélye”, hogy több akar lenni, mint amit saját forrásai biztosítanának neki. Eldönti hát, hogy kezébe veszi sorsának irányítását. S hogy elbukik-e, s ha igen, mikor, és végül kint ránt magával a mélybe az kiderül ma este a Csiky Gergely Színház jelenlegi épületének utolsó bemutatóján. 

Németh Ákos: Babett hazudik. Stúdió, 19.30.

Ölelni végtelen
2016. nov. 18.

Hát elköszöntünk. Itt volt apraja, nagyja, színe, fonákja, eleje, vége. Utoljára megtelt élettel, színháztörténelemmel, zajjal, csipet szomorúsággal, de mindent felírül író életkedvvel,  vidámsággal, jókedvű emlékezéssel A Ház. Együtt voltunk, és csak ez számít.

Tiszta víz - Beszélgetés Bozsik Yvette-tel
2016. nov. 08.

A magyar színháztörténet egyik legfontosabb produkciója egy bizonyos Kőműves Kelemen, amit Paál István rendezett a Szegedi Egyetemi Színpadon. Azért említem a nevét, mert köztetek barátság, egyfajta mester-tanítvány viszony alakult ki, amikor még kamaszként Szolnokon éltél, és ő volt ott a főrendező. Most pedig Kőműves Kelement rendezel Kaposvárott. A próbafolyamat idején eszedbe jutott a neve?

Eszembe jutott, mert mindig eszembe jut. De nem a Kelemen miatt, hiszen az általa rendezett előadást nem láthattam…

Kéj, kétely és egyéb szerelmi képződmények
2016. nov. 07.

Beaumarchais Figarója Kaposváron

Bereczki Ágota

Babett premier
2016. nov. 03.

Múlt hét pénteken megtartottuk az utolsó bemutatónkat a színház épületében. A Babett hazudik felkavaró, a kallódó és az élet vélt vagy valós céltalanságára váratlan választ adó kamaszokról szóló előadása nagy sikert aratott a megjelent vegyes életkorú közönség soraiban. A dráma nagy erénye, hogy elgondoztat egyaránt szülőt és gyereket, kamaszt és felnőttet. És gondolkodásra késztet, ugyanis nem ad egyértelmű választ a felvetett konfliktusokra, sokkal inkább kérdéseket gerjeszt. És ez különösen a második előadást követő, azt feldolgozó drámapedagógiai foglalkozáson derült ki.

Társadalmi munka
2016. okt. 23.

10. 22-én reggel 9 órakor a Csiky Gergely Színház és a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatósága környezetének újjáalakítása érdekében társadalmi munkát szervezett. A Csiky a Magyar Államkincstárral közösen a Rákóczi tér 6-7-8. szám alatti épületek előtti sávot parkosította.

Műsor
Hírek - kategóriák
Facebook
Instagram
Hírlevél