Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Hírek

Jótékonysági adománygyűjtés
2018. jan. 08.

A Csiky Gergely Színház és a Compass Egyesület szervezésében!

A tavalyi évben úgy döntöttünk a karácsonyi időszak alatt gyűjtést szervezünk. Arra biztattuk a színházat szerető és látogató nézőinket, hogy hozzanak be hozzánk, a jegyirodánkba tartós élelmiszereket, jó állapotban lévő játékokat, amit mi eljuttattunk rászoruló családoknak, nehéz sorsú, illetve hátrányos helyzetű gyerekeknek. Az elmúlt évben több, mint 400 ajándéktasak gyűlt össze.

Cabaret - interjú Bozsik Yvette-tel
2017. dec. 22.

Mikor találkoztál először a Cabaret-val?

Gyerekkoromban rengetegszer láttam a filmet, amely aztán az egész fiatalságomat végigkísérte. Elég sok Kabaré-témájú előadást csináltam. 1998-ban rendeztem egy előadást a Kamrában, aminek az volt a címe, hogy Kabaré – elvágyódás két részben. Színészek és táncosok közösen táncoltak benne. De az nem ez a Cabaret volt. Aztán egyszer felkértek, hogy szerepeljek egy filmben, amiből ugyan nem lett semmi, de csináltam belőle egy darabot. A film középpontjában a Cabaret Voltaire nevű, zürichi kabaré és Sophie Taeuber, dadaista táncosnő állt volna. Én akkor annyire belevetettem magam ebbe a világba, az avantgárd különböző műfajaiba, hogy ebből is csináltam egy darabot a Kamrában. Aztán rendeztem egy Cabaret-t a Centrál Színházban, amely nagy sikerrel ment éveken keresztül. És most itt újra megrendeztem, de egy teljesen új darab született.

„A kétely éppoly erős kötelék, mint a bizonyosság”
2017. dec. 01.

John Patrick Shanley Pulitzer- és Tony-díjas drámája, a Kétely több, mint ötszázszor ment a Broadway-n, 2008-as filmváltozatában, melyet maga a szerző rendezett, Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman játszotta a főszerepeket. November 29-én este a kaposvári közönség is megismerhette az Orlai Produkciós Iroda vendégjátékában a pedofíliával vádolt pap és a túlságosan is erkölcsös igazgatónő történetét.

Könnyek nélkül - monodráma - ősbemutató - Varga Zsuzsa zenés estje
2017. nov. 22.

Ez az első alkalom, hogy monodrámát játszol?

Az anyaszínházamban az első. De évekkel ezelőtt már volt egy Karády Katalin időutazásom Szentjakabon .

Szellő szárnyán Lili bárónővel — Siker az első Operett bérletes előadáson
2017. nov. 15.

November 11-én megtartottuk első előadását az Operett bérletünknek. „Érdekel a szituáció”– hangzott el többször is szombaton a Lili bárónő című operettben. Nézőinket pedig maga az operett érdekelte. Mind délután, mind este teltház előtt játszotta nálunk a Budapesti Operettszínház báró Malomszegi Lili és gróf Illésházy László szerelmének történetét. Felcsendültek a jól ismert dallamok, ültek a poénok, pillanatok alatt elröppent két felvonás. A hálás közönség szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta a fővárosi művészeket.

Az Operett bérlet következő előadására 2018 februárjában kerül sor.

„Az élet kabaré, igen”
2017. dec. 30.

A 30-as évek Berlinjébe repíti vissza minket a Cabaret című musical. A nézőtérről egy pillanat alatt a Kit Kat Klub nevű lokálban találjuk magunkat. Míg odakint a világtörténelem egyik legsötétebb időszaka kezdődik, bent a kabaré vendégei erről tudomást sem véve szórakoznak. Itt lépnek fel estéről estére a mindenre kapható táncosnők, köztük az angliai díva, Sally Bowles is. Ebbe a velejéig romlott világba érkezik egy fiatal amerikai író, Cliff Bradshaw, aki a történet egyetlen igaz figurája. Sally és Cliff két külön világ, sorsuk mégis összefonódik. De vajon kapcsolatuk túléli-e a nehézségeket?

Adventi Jótékonysági Gála
2017. dec. 04.

Advent első vasárnapján zsúfolásig megtelt az Agóra nézőtere és nagyszínpada is. Ünnepi gálaműsorral köszöntük meg a nemes gesztusát azoknak a színházkedvelőknek, akik idén is csatlakoztak jótékonysági felhívásunkhoz, amelynek az a célja, hogy rászoruló családok és kisgyermekek karácsonyát szebbé varázsoljuk.

2017. nov. 24.

Már több színésznő életéről is rendeztél előadást. Tudatos döntés, hogy ezzel foglalkozz, vagy véletlenül találnak meg a felkérések?

Az egész onnan indult, hogy láttam a televízióban Kubik Annát, ahogy egy részletet ad elő Fedák Sári önéletrajzi regényéből. Ez engem annyira megfogott, hogy megkértem Annát, hogy adja nekem kölcsön ezt a könyvet. Egyszerűen letehetetlen volt. Akkor határoztam el, hogy nekem ezt muszáj színpadra vinnem. Ennek már több mint hat éve. Aztán Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színházban az új játszóhelyük, a Bajor Gizi Szalon felavatására készült. Szűcs Nelli színművésznő, aki Fedák Sárihoz hasonlóan szintén beregszászi származású, megtudta, hogy nekem van ez az anyagom, és szólt, hogy szívesen dolgozna velem. Miközben ez már alakult, Tóth Auguszta is azon töprengett, hogy ő mit csinálhatna. Vele is elkezdtem dolgozni. A választásunk Mezei Máriára esett. Érdekes volt, ahogy egész nyáron a két művésznővel kutattunk, írtuk az anyagokat, aztán pedig párhuzamosan próbáltunk is. Délelőtt az egyikkel, este a másikkal.

Adventi Jótékonysági Gála és Jótékonysági Adománygyűjtés
2017. nov. 15.

Tavalyi évben úgy döntöttünk a karácsonyi időszak alatt gyűjtést szervezünk. Arra biztattuk a színházat szerető és látogató nézőinket, hogy hozzanak be hozzánk a jegyirodánkba tartós élelmiszereket, jó állapotban lévő játékokat, amit mi eljuttattunk rászoruló családoknak, nehéz sorsú, illetve hátrányos helyzetű gyerekeknek. Az elmúlt évben több, mint 400 ajándéktasak gyűlt össze.

A látszat és a valóság – A Vágy villamosa
2017. nov. 07.

November 3-án tartottuk Tennessee Williams A vágy villamosa című művének bemutatóját, amely egyben az évad ötvenedik előadása is volt. A drámát Bérczes László állította színpadra.

Műsor
Hírek - kategóriák
Facebook
Instagram
Hírlevél