Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Hírek

FIGYELEM! JEGYIRODÁNK ELKÖLTÖZIK!
2017. szept. 04.

Kedves Nézőink!
Értesítjük Önöket, hogy 2017. szeptember 4-től (hétfő) színházunk jegyirodája meghosszabbított nyitva tartási idővel az Együd Árpád Kulturális Központba (Agóra) költözik. A jegy és bérletértékesítés zavartalanul az Agórában folytatódik.

Közlemény
2017. jún. 14.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Rózsa Tibor temetésének időpontja: 2017. június 16. 12:30, Keleti temető, Kaposvár.

fotó: kaposvarmost.hu

Színház családoknak
2017. jún. 02.

Pécsett a Családi Fesztivál valóban családi: többnyire anyukákkal-apukákkal-nagyszülőkkel érkeztek a gyerekek az előadásokra. Az első fesztiválra még a Holnemvoltfával mentünk, azóta nem telt el úgy a Találkozó, hogy ne lettünk volna ott valamely gyerekelőadásunkkal, mára pedig már két előadásunk is ott szerepelt a programban. Kedden a Babett hazudik, csütörtökön a Két Lotti nyerte el a pécsi gyerekek és felmenőik elismerését.

Demerung
2017. máj. 30.

Az a néhány perc, amit a filmesek mindig nagy előkészülettel vadásznak a napban: amikor a nap még éppen felkel vagy épp csak lemenőben – amikor a nap narancssárgája képes varázslatos ragyogást kölcsönözni a celluloidnak vagy tiszta égkéket a következő szintén néhány percben. „Arany ára” van, pont a rendelkezésre álló szűk idő végett. Nem véletlen, hogy angolul magic hour, vagyis arany óra a neve.

Idegenek inda house
2017. máj. 17.

Idegennek lenni nem könnyű. Sokat tudnának mesélni egykor disszidensnek nevezett honfitársaink a megpróbáltatásaikról. Főleg a lelki része a nehéz, hisz távol az otthontól, szülőföldtől, egy teljesen más kultúra részének lenni, a tanult-örökölt mintáinktól kisebb vagy világnyi távolságra lévő mértékben, de mindenképp eltérő módon tovább élni nem egyszerű. És még a legbefogadóbb társadalmakban is mindig akadnak csoportok, akik egyáltalán nem örülnek jöttüknek.

dr. Fülöp Péter marad a Csiky Gergely Színház vezetője
2017. szept. 04.

Meghosszabbította dr. Fülöp Péter ügyvezetői igazgatói megbízását a Csiky Gergely Színház élén a kaposvári közgyűlés a szerdai rendkívüli ülésén.dr. Fülöp Péter tavaly szeptember óta irányítja a teátrumot, hogy a színház épületének felújítása idején az átmeneti időszakban gazdasági szakemberként a beruházást is menedzselni tudja. Őt magát is meghallgatta a képviselő-testület. Elmondta, hogy Bozsik Yvette csak szervezeti értelemben művészeti vezető, jogi értelemben művészeti tanácsadóként vezeti vele egyetértésben a színházat.

Szita Károly polgármester zárszavában hangsúlyozta: miután az építkezés költséges, olyan igazgatót javasol, akinek éppolyan fontos, hogy lekapcsolja maga után a villanyt, mint a színházban folyó művészeti munka. Hozzátette: mihelyst a törvény lehetővé teszi, feltehetően jövőre több évre kiírják majd a pályázatot a színház vezetésére. A közgyűlés Pintér Attila (MSZP) és Kováts Imre (DK) ellenszavazatával, valamint Felder Frigyes (LMP) tartózkodása mellett szavazott bizalmat továbbra is dr. Fülöp Péternek.

forrás: www.sonline.hu/kultura

Köszönet az ajándékozóknak!
2017. jún. 12.

Ismerjük meg őket:

A dicsekvés látszatát is kerülve, mégis büszkén meséljük el, hogy már hagyomány a színház életében a közönségszavazás végeredményének kihirdetésekor megtartott „osztálytalálkozó”.

Kaposvári és a régióban található cégek, vállalkozások, szervezetek vezetői gondolják úgy, hogy szeretnék valamilyen ajándékkal meglepni a nézők kedvenceit.

Az erkölcs jelentősége — Jótékonykodás és Pinokkió a Csikyben
2017. máj. 31.

Gyermeknap délutánján csillogó szempárok lepték el az Agóra nézőterét. Mindenki arra várt, hogy felgördüljön a függöny, és kezdetét vegye a Bozsik Yvette Társulat és a Nemzeti Táncszínház Pinokkió című táncjátéka. A gyerekek izgatottsága azonban büszkeséggel is társult. Színházjegyüket megunt vagy kinőtt játékaikért cserébe kapták, ugyanis felajánlásukkal rászoruló gyermekek arcára csalhattak mosolyt.

Amikor a vége is az eleje
2017. máj. 30.

Az élet csupa paradoxon. Például az, hogy örömünkben sírunk. Vagy az irónia maga. Amikor kinevetjük a saját nyomorunkat. Vagy amikor egy olyan emberről, akit külseje alapján messzire elkerülnénk, váratlanul kiderül, hogy csodálatos titkok és mesék birtokosa. Egy tündér, aki sötétben lát.

Az elfogadás esélyei - Beszélgetés Fándly Csabával
2017. ápr. 27.

A próbán a térben egy padot és három széket láttam. Ez már a végleges díszlet?

Tantermi előadás készül, amit persze nemcsak tantermekben játszunk, de az valóban alapfeltétel, hogy könnyen utaztatható produkció szülessen. Ez nem feltétlenül a szegénység jele. Egy sajátos, mostanában egyre népszerűbb műfaj jellegzetessége, így tudjuk, reméljük, megszólítani azt a korosztályt, a kamaszokat, akik gyerekelőadásra már nem, felnőttelőadásra még nem járnak.

Műsor
Hírek - kategóriák
Facebook
Instagram
Hírlevél