Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Hírek

HOZD EL MAGADDAL!
2017. márc. 08.

Kedves Anya, Apa!

A Csiky Gergely Színház a Compass Egyesülettel közösen most Téged szólít meg!

Szeretnél kedveseddel eljutni színházba és kikapcsolódnál, de nem tudod megoldani ki vigyázzon a gyerkőcökre?

Gubanc a Játszótéren
2017. márc. 03.

Ma este premier lesz. Az odáig vezető kutakodással teli út, hogy élettel, igazsággal töltsük meg a szerepeket ekkor méretődik meg csak igazán, hiszen a színház mégiscsak társasjáték – mi adjuk, Önök kapják. És ha kapják, azzal adják is rögtön vissza. Ez a jó, az optimális eset. Hiszen a színház a legjobb játszótér.

Egy színész, aki rendez - Beszélgetés Méhes Lászlóval
2017. feb. 15.

„Este nem érek rá, mert játszom” – mondtad, amikor időpontot egyeztettünk ehhez a beszélgetéshez. Én pedig zavarban voltam, mert már elfeledkeztem Méhes Lászlóról, a színészről. Pedig a közönség színészként ismert és szeretett meg téged.

Ma este a Képzelt betegben játszom, ami 2000-ben készült, és benne vagyok a Dzsungel könyvében, az még régebbi. Friss előadásokban már nem láthatsz.

Télkergető futás
2017. feb. 01.

Mediterrán országokban (legyen ez mondjuk épp Görögország) az a szokás, ha betérsz egy kávézóba, úgy bánnak veled, mint a legelőkelőbb, de mégiscsak turistával. Ha másodszor is visszamész, akkor már úgy köszönnek rád, mint egy törzsvendégre. Ha harmadszor is betérsz, akkor mire megtalálod a szabad asztalod, már ott gőzölög-hűl a szokásosod. Hát így van ez már egy ideje a Farsangi Félmaratonnal meg a Csiky futócsapatával is.

Farsang van
2017. jan. 25.

A beöltözések, álöltözetek, álarcok kora. Amikor büntetlenül azzá vállhatunk, akik csak szeretnénk. Akár még csábítók is lehetünk, kacérok, flörtölők. És valljuk be, ki ne szeretné olykor, titokban, ha elcsábítaná/elcsábíthatna egy álarcos idegen/t? És ha kiderül a végén, hogy nem is annyira idegen az az idegen? Csak édesebbé teszi a felismerést, hogy mi mindent képes is kihozni belőlünk egy egyszerű álarc, a „semmi szabály, semmi felelősség” szabadsága. Mint a Figaroban.

Utolsó este a színpadon - Szula László (1966-2016)
2017. márc. 03.

A Csiky színpadán Barta Lajos Szerelem című tragikomédiáját játsszuk, a mindenáron férj után ácsingózó, szeretetre éhes Szalay-lányok házába belép Biky fűszeres, szokás szerint kipakolja az árut, amit boltjából hozott. De az áru csupáncsak apropó, hogy kicsit elkvaterkázzon ezekkel a kedves lányokkal, s általuk egy kis napfény lopakodjon be szürke hétköznapjaiba. Máskülönben valóban tavasz van, 2016. március 3., Biky fűszerest Szula László játssza.

Félreértések vígjátéka
2017. feb. 28.

A legtöbb komédia alapja a félreértés. A tragédiáké is persze. Az egyik fél által félig kimondott igazságokat a másik beilleszti a saját rendszerébe és ott egy egészen másik féligazsággá „nemesedik”. Mi pedig, akik kívülről nézzük, jókat derülünk avagy szörnyülködünk rajta. Attól függően persze, hogy melyik műfajt nézzük. A Kölcsönlakás esetében minden bizonnyal a derület fog eluralkodni a nézőtéren.

Nagymama-díj
2017. feb. 05.

Mert nem csak hogy Szombat, nem csak hogy Farsang, nem csak hogy Figaró házassága, de mindenekelőtt: NAGYMAMA – DÍJ ÁTADÁS volt a színpadon. Írtam is Piroskának, (a mi örök Nagymamánknak)

Pásztorórák kölcsönbe
2017. feb. 01.

Rémísztettük, borzasztottuk eddig Önöket, megmutattuk a nagypolitika intrikától, mocsoktól párolgó működési mechanizmusát belülről, a nagypolitika ellenében alulról szerveződő mozgalmak konfliktusoktól sem mentes születését közelről – hát akkor most műfajt váltunk. Mert ideje vagyon a borzongásnak, és ideje vagyon a nevetésnek.

GRATULÁLUNK SARKADI KISS JÁNOSNAK
2017. jan. 23.

Társulatunk színművésze ma este a Kaposvár város napján "KAPOSVÁR VÁROS SZOLGÁLATÁÉRT" kitünetést vehetett át kiemelkedő színművészi teljesítményéért!

 

Műsor
Hírek - kategóriák
Facebook
Instagram
Hírlevél