Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Hírek

OKULÁRÉ PROJEKT / BIZALOM
2016. dec. 19.

OKULÁRÉ PROJEKT

2016. DEC.19-ÉN (hétfő) 19.00-TŐL

HELYSZÍN: AGÓRA BÜFÉ (2.EMELET)

téma: BIZALOM

„Fehér” Karácsony
2016. dec. 14.

Szeretni és szeretve lenni jó. Mint már korábban hírül adtuk, színházunk is részt szeretne venni az adventi időszak egyik legfontosabb cselekedetében, az adakozásban. Ám mivel a színház alapvetően közösségi élmény, vagyis önmagában, közönsége nélkül csak szerepjátszó, felnőni nem akaró gyerekfelnőttek gyülekezete, egy újfajta katarzis-élmény megélésére hívtuk Önöket – de most nem a színház, hanem az Adakozás Örömének katarzisát élhetjük át együtt.

Négyszögletű kerek egész
2016. dec. 06.

Ma délutántól Mikkamakka összegyűjt mindannyiunkat, hatalmas barátság-zsákjába pakol és elvisz minket a csúf világ elől a béke szigetére, a négyszögletű kerek erdőbe. Persze vita és perlekedés ott is van, mert ahol két ember egy padra ül, ott már azért tudnak lenni nézetkülönbségek, de egymás eltiprása még sincs – még ha olykor-néha rá is tiprunk egymás tyúkszemére. De egyvalamiben biztosak lehetünk: jön majd Mikkamakka és igazságot tesz.

Adj és adatik
2016. dec. 06.

Karácsony közeledvén az ember óhatatlanul számot vet az elmúlt évéről, kicsit beleáll egy-két pillanatra a napba. Még azok is, akik amúgy pont nem az elcsendesedést választják az adventi időszakban, hanem a mindennapok pörgésére még inkább felcsavarodnak, aztán végül valahogy az összeomlás széléről az utolsó pillanatra valahogy mégis varázsütésre összeálló karácsonyi vacsorára odaérnek egymás közelébe. De vannak, és sajnos egyre többen vannak olyanok, akinek mindez nem adatik meg.

Menetjegy a Levehetetlenségbe
2016. nov. 30.

Nem először vagyunk vendégei a budapesti Nemzeti Színháznak. November 28-án este nagy sikerrel játszottuk, az itthon is közönségkedvenc, Bérczes László rendezte Szigorúan ellenőrzött vonatokat.

Titkok mögé bújva
2016. dec. 15.

Mindannyian rejtegetünk valamit. Még azok is, akiknek nincs semmi rejtegetni valója. Hogy amit eldugunk a világ és önmagunk elől a legeslegmélyebb bugyrunkba mekkora titok, az általában azon múlik, hogy mekkora bűn. Mekkora szégyen takarja.

Karácsonyi társulati ülés
2016. dec. 09.

A Közgyűlés dr. Fülöp Péter igazgatói megbízását meghosszabbította, aki Bozsik Yvette-re számít művészeti vezetőként.

Színház – nem múzeum
2016. dec. 06.

Beszélgetés Kelemen Józseffel

 

Az egérfogót Babarczy László rendezésében negyven évvel ezelőtt, éppen Agatha Christie halálának évében mutatta be a Csiky Gergely Színház. Azzal a kérdéssel kezdem, amit akkor, 1976-ban a helyi újságíró is feltett Babarczynak: nem derogál neked, elismert színész-rendezőnek, hogy „csak” krimit rendezel?

Civilségem, Sáraságom
2016. dec. 04.

Bérczes László aprólékos kimunkáltsággal nyúl minden figyelmébe kerülő drámai szöveggel. Amolyan “szöszmötölős” fajta. Különös figyelemmel kezeli Háy János szavait, olykor napokat képes elmolyolni egy-egy szó, mondat érzelmi hátterével, miértjével. Persze ehhez társakat is kell találni. Mészáros Sára személyében ráakadt egy ilyen “szintén zenész”-alkatú színészre. A nemrég a Szkénében bemutatott A halottember című Háy drámának főszereplőjével Marton Éva beszélgetett a revizor online-on.

A mese hatalma
2016. nov. 24.

Mesélni jó. Nem kell részletezni, hogy milyen fontos hatással van egy gyermek lelki és bizony testi fejlődésére, ha mesélnek neki. De arról kevés tanulmány született eddig, hogy mennyivel csökkenti a mindennapi stressz elviselését és feldolgozását a mesélő számára.

Műsor
Hírek - kategóriák
Facebook
Instagram
Hírlevél