Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

2017/2018-as évadismertető sajtótájékoztató

2017/2018-as évadismertető sajtótájékoztató
2017. ápr. 20

A Csiky Gergely Színház április 20-án 11 órakor sajtótájékoztató keretein belül bejelentette a 2017/2018-as műsortervét. A sajtótájékoztatón dr. Fülöp Péter igazgató és Bozsik Yvette művészeti tanácsadó a 2017/2018-as évadban várható célkitűzéseikről és a közeljövőben megvalósítani kívánt programokról is tájékoztatta a jelenlévőket. A sajtótájékoztató vendégei voltak továbbá Blaskó Borbála táncművész, koreográfus, Olt Tamás színész, rendező és Ertl Péter Nemzeti Táncszínház igazgatója, akik együttműködésekről és várható bemutatóikról tájékoztatták a sajtóorgánumok képviselőit.


A Csiky Gergely Színház jövő évada fiatalos, színes, lendületes jegyeket ölti magára. A műsortervben a korábban megszokott nagyszínpadi, stúdió és gyermek előadások mellett csecsemő és zenés színházi produkciók is szerepet kapnak. Ezzel fejezve ki azt a törekvést, miszerint a kaposvári társulat minden korosztály színház iránti érdeklődését szeretné kielégíteni. A bérlet struktúrában kiemelt szerepet kapnak a családok, akik vasárnap délutáni bérleteikkel az idén már sikerrel elindított Csiky Családi program részesei lehetnek.

A zenés műfaj rajongói a Budapesti Operettszínház közreműködésével a következő évadban Operett bérletet is válthatnak, amely bérlet kapcsolt szolgáltatásokkal biztosítja a felhőtlen szórakozást. Az évad több művészeti együttműködésre is lehetőséget ad, országhatáron belül a Nemzeti Táncszínházzal is közös produkciókat állít színpadra. A határon túlról, Beregszászról és Zentáról hív produkciókat, és az együttműködés lehetőségeit kihasználva útra kel a Csiky Élmény is.

Bozsik Yvette Kossuth-díjas rendező, koreográfus, egyetemi tanár, a teátrum művészeti tanácsadója ismertette a jövő évad bemutatóit, kiemelve a gyermek és csecsemőszínházi produkciókat. Az évadtervezés során a vezetőség fontosnak tartotta, hogy minél több női rendező kapjon alkotói lehetőséget, így 2017/2018-as évadban 5 női rendező is készül saját bemutatóval. Évadismertetője során megerősítette a zenés-táncos előadások jelentőségét és az ezzel kapcsolatos hosszú távú, szakmai kapcsolatok kialakításának fontosságát.

Dr. Fülöp Péter kiemelte továbbá a Csiky Gergely Színház azon jellegű célkitűzéseit is, amelyek támogatják a művészeti tevékenység sikerességét és fejlődését. Bejelentette, hogy 2017/2018-as évadban színész ösztöndíjat indít a teátrum, a fiatal pályakezdők támogatására, hogy a vidéki színházak között a kaposvári színház elsőként vonzó körülményeket biztosítson a fiatal színészek számára. A következő évadban a színházhoz 5 fiatal színész is érkezik a társulatba, Mikecz Estilla, Roehnelt Zsuzsanna, Zsíros Linda, Krausz Gergő János, Stefánszky István. A csecsemő-, gyermek- és ifjúsági bemutatók mellett a teátrum fontosnak tartja a színházi nevelésbe való bekapcsolódást, a mindennapokban is szeretne a gyerekekkel, diákokkal kapcsolatba lépni, így számukra színi tanodát indít, "Keltető" elnevezéssel.

 


(kattintson a képre a nagyításhoz!)

Műsor
Hírek - kategóriák
Facebook
Instagram
Hírlevél