Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

A Csikyben nincs akadály…

A Csikyben nincs akadály…
2016. márc. 06
  • 90 decibel
  • akadálymentesített
  • hallássérültek számára
  • jelnyelv
  • látássérültek számára
  • narráció
  • társadalmi felelősségvállalás
  • A gát

A címben azt is írhattuk volna, a Csikyben nincsen gát, nem okoznánk ezzel félreértést, hiszen éppen, hogy A gát című előadásunkat játsszuk akadálymentesítve.

2016. március 20-án, többszörös akadálymentesítés jegyében várjuk látogatóinkat A gát című sikerdarab következő előadására. A kaposvári Csiky Gergely Színház és a budapesti Nemzeti Színház közös produkciójában, az egyik legjelentősebb kortárs drámaíró, Conor McPherson történetében a szereplőkben felszakadnak a gátak, és legbensőbb titkaikat tárják elénk. Ez alkalommal mindezt az esélyegyenlőség jegyében!


90 decibel project:

Az akadálymentesítés a nagy tapasztalattal és nemzetközi elismertséggel rendelkező 90 decibel Project munkatársai közreműködésével valósul meg. 2010 őszén a 90 decibel Project azzal a céllal jött létre, hogy a kulturális intézmények, s elsősorban a színházak és a múzeumok nyújtotta élmények megtapasztalásához hozzásegítse látás- és hallássérült társainkat. Az előadás előtt akadálymentes színpadbejárást biztosítanak látássérültek vendégeink számára, akik a darabot narráció segítségével követhetik nyomon. Hallássérült vendégeink részére pedig jelnyelvi tolmács közreműködik az előadás alatt.

 

Kölcsönös élményszerzés:

A Csiky Gergely Színház szeretne egyenlő esélyt biztosítani ahhoz, hogy mindenki számára elérhető és átélhető legyen az az egyedi világ, amit estéről estére nyújt a Színház, miközben művészeink számára is különleges és egyedi lehetőséget teremt arra, hogy játékukkal speciális körülmények között is kifejezhessék magukat. Így az élményszerzés kölcsönös, nemes feladat és célkitűzés. Az történik, amire igazán csak a Színház képes: személyes és közösségi élmény születik.

 

A rendezvény háziasszonya:

A Csiky egyéb meglepetésekre is készül, ugyanis az esemény háziasszony nem más, mint az esélyegyenlőségi aktivistaként is népszerű Weisz Fanni. Segítségével és jelenlétével a Csiky párbeszédre szólítja a fiatalokat, egyáltalán mindenkit, aki kiáll az esélyegyenlőség és társadalmi felelősségvállalás mellett.

A Színház március 20-ai előadására mindenkit szeretettel vár, segítve ezzel az elfogadást és az együttes élményszerzést.

 

Gondolatok a darabról:

Conor McPherson: A gát - történetek a tűz körül

Vidéki ír kocsma, négy férfi és egy nő, ülnek, iszogatnak, beszélgetnek. És észrevétlen belecsúsznak egy olyan hangulatba, amiben mindenkiből kiszakad egy-egy furcsa és titokzatos történet, és maguk sem veszik észre, de életük egy fontos estéjét töltik itt együtt, amikor mindenkiről kiderül, mennyire vágyja a szeretetet, és közben az is kiderül, talán maguk sem hitték volna, de képesek is ezt a szeretetet nyújtani a másiknak. Talán mert egy kíváncsi, szép, szabad és törtszívű nő lépett közéjük néhány órára…

Főszerepben: Mészáros Sára, Szarvas József m.v., Sarkadi Kiss János, Váncsa Gábor, Kalmár Tamás

Rendező: Bérczes László

Műsor
Hírek - kategóriák
Facebook
Instagram
Hírlevél