Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

A gát - premier

A gát - premier
2015. okt. 02
  • A gát
  • Bérczes László
  • Csiky Gergely Színház
  • Interjú
  • permier
  • Stúdió

A gát bemutatója alkalmából két órára ír kocsmát csinálunk ma este a Stúdióból.

Bérczes László rendező a Kapos TV Korzó című műsorában beszélt arról, hogy A gátban - amelyet 2000-ben beszavaztak a világ száz legjobb darabja közé (http://www.somogytv.hu/cikkek/110749/) – úgymond nem történik semmi:


“… Ugye hozzá vagyunk szokva a plázafilmek, a klipek világában a folyamatos akciókhoz, amikor valaki megüti a másikat, bevág egyet neki, lecsapja, felrobbantja… Ott ez a történés. Ha ezt várja valaki, A gátban nem kapja meg. Nálunk belső történések vannak, hihetetlenül izgalmas, szép történetek… Történetek a tűz körül – ahogyan megneveztük a műfajt –, mert öt ember beszélget egy ír kocsmában a kandalló fényénél. Azt is mondhatnám, úgy megyünk el, ahogy jöttünk. De a nézőkben is ott munkál majd, ezt remélem, amit a végén az egyik szereplő mond: „Fura egy este volt.” Fura, mert magunk sem tudjuk, hogyan, miért is, feltöltődünk érzelmekkel, kimondom: szeretettel. Megtudunk rengeteg dolgot arról, hogy milyen titokzatos mindannyiunk világa. Bölcsebbek leszünk egymás történetei által, többet megtudunk a másik emberről, de azt, hogy hogyan is kéne élni, azt soha nem fogjuk megtudni. De ez nem is olyan nagy baj” /Bérczes László - a teljes interjú megtekinthető itt/

 

Meghallgathatja ezeket a „tűzkörüli” történeteket ma, 19:30-tól a bemutatón, holnap, október 17-én szombaton, majd hónapról-hónapra ugyanebben az időben.

A Budapesti Nemzeti Színházzal közös produkcióról az alábbi hivatkozásokra kattintva tudhatnak meg többet:

Az előadásokra jegyeket válthatnak a  jegyirodában, vagy online jegyértékesítési felületünkön.

Műsor
Hírek - kategóriák
Facebook
Instagram
Hírlevél