Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

„A kétely éppoly erős kötelék, mint a bizonyosság”

„A kétely éppoly erős kötelék, mint a bizonyosság”
2017. dec. 01

  John Patrick Shanley Pulitzer- és Tony-díjas drámája, a Kétely több, mint ötszázszor ment a Broadway-n, 2008-as filmváltozatában, melyet maga a szerző rendezett, Meryl Streep és Philip Seymour Hoffman játszotta a főszerepeket. November 29-én este a kaposvári közönség is megismerhette az Orlai Produkciós Iroda vendégjátékában a pedofíliával vádolt pap és a túlságosan is erkölcsös igazgatónő történetét.


  1964-et írunk. A bronxi St. Nicholas Egyházi Iskola vezetője, Aloysius nővér maga a konzervativizmus, az új tanító, Flynn atya modern gondolkodású és a személyes odafigyelés híve. Az Udvaros Dorottya és Fekete Ernő által alakított karakterek ellenpontjai egymásnak. Kettejük között helyezkedik el James nővér (Simkó Katalin), aki minket, nézőket szimbolizál. Döntésképtelenségét mi is átérezzük. Kéri Kitty-vel, aki az áldozatnak vélt gyermek anyukáját játssza, nehéz azonosulni, az ő nézőpontja sem szokványos.

  Szerda este közel 100 percen keresztül figyeltük történetüket. Egy jó lélektani drámához méltón folyamatosan őrlődtünk, vajon kinek lehet igaza. Aloysius nővér vagy Flynn atya? Flynn atya vagy Aloysius nővér? Majd az előadás véget ért, és mi mégis ott ültünk tele kételyekkel…

  December 29-én az Orlai Produkciós Iroda újabb előadása érkezik az Agóra színpadára. A kaposvári származású Szabó Kimmel Tamás és Jordán Adél előadásában láthatja közönségünk Bill Manhoff Bagoly és Cica című darabját. Ennél jobb előszilveszteri programot nem is találhatna. Siessen, jegyek még kaphatók!

  Sarok Ildikó

  Műsor
  Hírek - kategóriák
  Facebook
  Instagram
  Hírlevél