Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Az álruhába öltözött nemes kisasszony, a reménytelenül szerelmes herceg, a halottnak hitt fiútestvér és a gazdag, ám gőgös grófnő szerelmi sokszöge tárul elénk...

Az álruhába öltözött nemes kisasszony, a reménytelenül szerelmes herceg, a halottnak hitt fiútestvér és a gazdag, ám gőgös grófnő szerelmi sokszöge tárul elénk...
2017. szept. 25

  Az álruhába öltözött nemes kisasszony, a reménytelenül szerelmes herceg, a halottnak hitt fiútestvér és a gazdag, ám gőgös grófnő szerelmi sokszöge tárul elénk Shakespeare Vízkereszt, vagy bánom is én című, egyik legsikeresebbnek tartott vígjátékában.


  A hajótörést szenvedett Viola Cesario néven Orsino herceg apródjának szegődik. A herceg Oliviához küldi az álruhás lányt, hogy vigye hírül az iránta táplált szerelmét. Csakhogy a terv máshogy sül el: Olivia Cesarioba szeret bele. Viola pedig a herceghez vonzódik, de ezt mégsem hozhatja a tudomására „fiúként”. És ha nem lenne még eléggé összegubancolva a történet fonala, megjelenik Cesario kiköpött mása is. A félreértések újabb félreértéseket szülnek, amelyek tovább fokozódnak az udvartartás mesterkedései, tréfái során. Ám ahogyan ez lenni szokott, a mű végére minden és mindenki a helyére kerül.

  A kaposvári közönség számára Zakariás Zalán kortárs előadást rendezett. Biztosan van, akinek szokatlan egy reneszánsz korban született darabot mai köntösbe öltöztetve látni, azonban Shakespeare-nél ez természetesnek számított. Az Erzsébet-kori színházban jelzésértékű díszletelemeket használtak, a jelmezek pompásak és rendkívül díszesek voltak, ám a korabeli divatot tükrözték. Az Agóra színpadán mégis nagy feltűnést kelt kezdetben egy talpig aranyba öltöztetett edzőcipős herceg és strandpapucsos kísérete. Aztán megszokjuk az elénk táruló világot. És azon sem lepődünk már meg, hogy hazafelé egy magyar alternatív rock zenekar slágerét dúdoljuk, mert „ja, kérem, a sors nem habos kakaó”.

  Sarok Ildikó

  Műsor
  Hírek - kategóriák
  Facebook
  Instagram
  Hírlevél