Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Éljenek a chioggiai asszonyok!

Éljenek a chioggiai asszonyok!
2018. márc. 21

  Mekkora veszekedést képes kirobbantani egy szelet sült tök? Akik még nem látták a Chioggiai csetepatét, biztosan azt gondolják, hogy semekkorát. Pedig Carlo Goldoni komédiájában a sült tök az oka mindennek.


  Chioggia egy észak olasz kisváros, nem messze Velencétől. A negyvenezer fős lakosából harmincezer nő. És az a kevéske férfi is halászattal foglalkozik, vagyis hosszú hónapokat tölt kint a tengeren. Az otthon maradt asszonyok, lányok várják haza őket. Közben csipkét vernek, beszélgetnek, pletykálkodnak, és természetesen civakodnak. Majd megegyeznek, hogy nem is említik a veszekedést a hazatérő férfiaknak. De ahogy ez várható, természetesen nem sikerül tartani a szájukat. Ez csak olaj a tűzre, hiszen az olasz férfiak épp olyan temperamentumosak, mint kedveseik. Így lesz a kis semmiségből egy egész estén át tartó zűrzavar. Ezt viszont mi egyáltalán ne bánjuk, inkább dőljünk hátra, és szórakozzunk!

  Goldoni mesterien értett a komédiaíráshoz. Azonban az előadásunk sikere nem csak ebben rejlik. Szükség van művészeink és a Kaposvári Egyetem IV. éves színészhallgatóinak gördülékeny játékára, a látványos mozgásszínházi betétekre, a hozzá jól megválasztott zenei aláfestésekre, a különleges atmoszférát teremtő díszletre és jelmezekre, és nem utolsó sorban Kéri Kitty kiváló rendezésére is ahhoz, hogy magával ragadjon bennünket ez a több, mint 250 éves történet.

  Ha felhőtlen kikapcsolódásra vágyik, keressen minket és a Chioggiai csetepatét a KE Központ (volt Latinka) színpadán!

  Sarok Ildikó

  Műsor
  Hírek - kategóriák
  Facebook
  Instagram
  Hírlevél