Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Harmincöt előadással vár a IX. Kaposvári ASSITEJ Biennálé!

Harmincöt előadással vár a IX. Kaposvári ASSITEJ Biennálé!
2018. máj. 06

  Idén május 7. és 12. között rendezik meg a IX. Kaposvári ASSITEJ Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálét, ahol 35 előadás és változatos szakmai programok közül válogathat a közönség.

  Az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében immár kilencedik alkalommal megrendezett seregszemlén az elmúlt két évben Magyarországon bemutatott legjobb gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi-nevelési programok vesznek részt korcsoportos bontásban. A versenyprogram válogatója idén Gabnai Katalin drámatanár, színikritikus volt, aki több mint 90 pályázott produkcióból választotta ki a 26 versenyelőadást.

  A versenyen kívüli, meghívott külföldi darabokat, valamint a határon túli magyar színházak produkcióit a legkisebbeknek szóló Small Size - Performing Arts for Early Years, illetve az ifjúsági előadásokat támogató Platform Shift+ nemzetközi fókuszprogram keretében láthatja a közönség. Vendégünk lesz idén a lengyel Teatr Alexander Fredró, akik "Drogba" / "Út" című csecsemőszínházi, valamint "Priv" című, 14-18 éveseknek szóló mozgásszínházi előadásukat hozzák el a Biennáléra. A spanyol Teatro Paraíso "Xocolat" címmel egy édes meglepetésekkel teli előadással örvendezteti meg a legkisebbeket. A fesztivál kezdő napján rendezik meg hazai és külföldi előadók részvételével a Platform Shift+ Kreatív Fórumkonferenciáját is, amelynek témája „A digitalitás, mint varázslat”.

  Az egyhetes rendezvény helyszínei a Szivárvány Kultúrpalota, az Együd Árpád Kulturális Központ (Agóra), a Kaposvári Egyetem és új kulturális központja, a Latinka Ház, valamint a BábSzínTér lesznek. A színházi-nevelési programoknak iskolák adnak helyet.

  Az ASSITEJ Magyar Központja a társszervező kaposvári Csiky Gergely Színházzal közösen 2002 óta kétévente rendezi meg a Gyermek- és Ifjúsági Színházak Biennáléját. A versenyprogramban szereplő előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legjobbnak ítélt produkciókat az ASSITEJ Magyar Központ Üveghegy-díjával jutalmazzák.

  A Biennáléhoz készült egy LINEUPR nevű alkalmazásban telefonos programfüzet, amely ezen a linken: https://lineupr.com/magyar-assitej-kozpont/ixkaposvri-assitej-biennl

  A Biennálé honlapja: http://assitej.hu/biennale-2018/

  A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  Letölthető mősorfüzet | táblázat

  Műsor
  Hírek - kategóriák
  Facebook
  Instagram
  Hírlevél