Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Idegenek inda house

Idegenek inda house
2017. máj. 17

Idegennek lenni nem könnyű. Sokat tudnának mesélni egykor disszidensnek nevezett honfitársaink a megpróbáltatásaikról. Főleg a lelki része a nehéz, hisz távol az otthontól, szülőföldtől, egy teljesen más kultúra részének lenni, a tanult-örökölt mintáinktól kisebb vagy világnyi távolságra lévő mértékben, de mindenképp eltérő módon tovább élni nem egyszerű. És még a legbefogadóbb társadalmakban is mindig akadnak csoportok, akik egyáltalán nem örülnek jöttüknek.


Fándly Csaba és színészcsapata nem kisebb dologra vállalkozott, mint a Helló, Náci! Című előadásukkal megmutatnak egy meglehetősen szélsőséges helyzetet: mi történik akkor, ha egy szélsőjobboldali csoport egy tagját és egy külföldi vendégmunkást, miszerint bevándorlót, migránst egy közöttük történt verekedés után egy kihallgató szobába zárnak össze a rendőrségen. A sztereotípiák puffogtatása után az emberi közelség, a személyesség, egyéni történetek meg tudnak-e változtatni egy gondolkodásmódot, közelebb kerülhetnek-e a kényszer szülte szócsatákban egymáshoz az ellenfelek? Mi kell ahhoz, hogy az embert lássuk meg egymásban és ne az ideológiákat?

A ma este bemutatásra kerülő drámánk tantermi előadás lesz majd, ebből következően készül hozzá drámapedagógiai foglalkozás is, ahol a nézők Gombos Péter és drámapedagógus csapata vezetésével egy, az előadást követő beszélgetésben dolgozhatják fel a látott dolgokat.

Sok sikert kívánunk az alkotóknak, és gondos, értelmes, gondolkodó szórakozást a nézőinknek.

 

"Te bele állnál?" Ma este Helló, náci! premier! Rendező: Fándly Csaba 05. 17. 19 óra, Agóra - Stúdió

Közzétette: Csiky Gergely Színház Kaposvár – 2017. május 17.

Műsor
Hírek - kategóriák
Facebook
Instagram
Hírlevél