Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Jótékonysági adománygyűjtés

Jótékonysági adománygyűjtés
2018. jan. 08

A Csiky Gergely Színház és a Compass Egyesület szervezésében!

A tavalyi évben úgy döntöttünk a karácsonyi időszak alatt gyűjtést szervezünk. Arra biztattuk a színházat szerető és látogató nézőinket, hogy hozzanak be hozzánk, a jegyirodánkba tartós élelmiszereket, jó állapotban lévő játékokat, amit mi eljuttattunk rászoruló családoknak, nehéz sorsú, illetve hátrányos helyzetű gyerekeknek. Az elmúlt évben több, mint 400 ajándéktasak gyűlt össze.2017 decembere is a gyűjtés és adományozás jegyében telt. A nemes vállalkozás már első alkalommal sikeres volt és az év végi felhívásunk pedig egyre több figyelmet kapott. 2017-ben Kaposvár és a környéki vállalkozások is csatlakoztak az adománygyűjtéshez. A vállalkozások és magánszemélyek által több, mint 600 sárga Csiky-s ajándéktasak gyűlt össze. Valamint lehetőséget biztosítottunk arra is, hogy a gyűjtés mellett, színházjegyeket is vásárolhattak. A színházjegyvásárlással egy-egy hátrányos kisgyermek juthat el előadásainkra. Az első ilyen kezdeményezésünk már sikeres volt, hiszen összesen 83 jegyet vásároltak meg és hagytak nálunk a jegyirodánkban. Így december 19-én a Vízkereszt, vagy amit akartok című előadásunkra már 32 főt vártunk a Kaposvári Szakképzési Centrumból, Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolából, valamint a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolából. December 29-én pedig az Egerek című előadásunk alkalmával 51 olyan kisgyermeket láttunk vendégül, akik nagyon ritkán vagy még soha sem jutottak el korábban színházba. (Előadás jegyeket az alábbi helyekre juttattuk el: II. Rákóczi Ferenc Tagiskola, Szentjakabi Tagóvoda, Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ, Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Somogy Megyei Duráczky EGYMI és Kollégium, Hétszínvirág Tagintézmény Marcali.)

Az összegyűjtött ajándékok, csomagok, játékok, élelmiszerek A több, mint 600 sárga Csiky-s tasakot az alábbi helyszínekre juttattuk el:

  • Somogy Megyei Duráczky EGYMI és Kollégium Kaposvár
  • Somogy Megyei Duráczky EGYMI és Kollégium, Hétszínvirág Tagintézmény Marcali
  • Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ
  • Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
  • Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola
  • Gyöngyfa Napközi Otthon
  • Vadvirág Alapítvány
  • Szent Margit-Szent József Plébánia

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden magánszemélynek, vállalkozásnak, nagyvállalatnak, hogy csatlakozott a felhívásunkhoz, támogatta kezdeményezésünket, ezzel hatalmas örömet okozva azoknak, akikhez az ünnepek előtt eljuttattuk az adományokat. Valamint, azoknak a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek is köszönjük a megtisztelő segítségnyújtást, akik idén színházjegyet vásároltak és hozzájárultak azon kezdeményezésünkhöz, hogy olyan gyerekek is eljussanak színházba, akik azt egyébként nem tehetik meg.

MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet, BNI Déli régió, MKB, Ferling Webline, HR Profi, Borháló Kaposvár, Levendula Kézműves Fagylaltozó, Markunion, Kométa, Rádió 1 Pécs, Pécs ONE, Globál Tech, Corner Étterem, Ági szörp, Lipóti Pékség, Sonline, KaposTV, Somogy Informatika, Marázplast, Munkácsy Mihály Gimnázium, Béry Balogh Ádám Gimnázium Tamási, Karzat Színházbarátok Köre, Somogy Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, XL-Fittlesz, Kaposvári Egyetem és a Rippl – Rónai Művészeti Kar, Kaposi Mór Oktató Kórház

Rákóczi FC, Kaposvári Kosárlabda Klub Delfinek, Kaposvári Női Röplabda Klub, Kaposvári BUDO SE

Budvig Gabriella, Petrovics Gyöngyi, Schwendt Rozália, Vajna Ferencné, Apáti Józsefné-Bánréviné Gál Éva, Müller György, Bobor Márta, valamint annak a rengeteg magánszemélynek is, akik név nélkül hoztak hozzánk csomagokat, illetve vásároltak színházi belépőjegyeket.

Műsor
Hírek - kategóriák
Facebook
Instagram
Hírlevél