Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!

Nagy Felújulás, első évad első rész

Nagy Felújulás, első évad első rész
2017. jan. 08

  Nagy Felújulás, első évad első rész

   

  Van néhány televízió csatornán egy olyan lakásfelújító műsor, ahol a ház lakói, általában egy nagylétszámú család tagjai a műsor egy pontján némi félelemszerűséggel, de mégis várakozásos-izgalommal a szemükben átadják a lakásuk kulcsait a műsor készítőinek, akik egy meglehetősen szűknek tűnő határidőre ígéretet tesznek a ház teljeskörű és végére néhány előre elhallgatott meglepetéssel megspékelt felújítására. Igen, némi félelemmel, mert bizalom ide, előre remélt happy end oda, mégiscsak az otthonuk az, ami a földdel válik hamarosan egyenlővé, senki másnak nem oly jelentőséggel és emlékhalmokkal bíró szegletekkel benne, mint nekik, akik átélték azokat. Hát valami ilyesmi történik velünk is pont.


  Ráadásul a műsor külön fejezete az a rész, amikor a többnyire valami családi élményhelyre elszállított truppnak jókedvűen kell végig néznie egy internetes közvetítés alatt, amint a vidám felújító sereg elvégzi az első lépéseket – miszerint konkrétan kalapáccsal verik szét az egykorvolt nappalit. És ha le is gördül olykor egy-meg még néhány könnycsepp, mégis tudja mindenki, hogy minden jó lesz a végére. És tényleg. Mert minket, a nézőket végig kalauzolnak a folyamaton, ahogy az egykori dicsőségéből gyakran már élhetetlenre amortizálódott családi ház nemcsak fel-, hanem még meg is újul, sőt, sokkal több is lesz, mint volt – mondjuk zöld ház lesz, ami önfenntartó áram fogyasztásilag, sőt még vissza is termel a közösségnek. Én még nem láttam olyan részt, hogy ne lett volna rívás a végén. És valljuk be, megérdemelten.

  Hát valami ilyet tervezünk mi is. Már „kidobódtunk” a házból, ami az otthonunk, most épp wellnesen vagyunk az Agórában, de hogy mi és Önök is lássák, hogy hogyan lesz a ráncos, vén köszvényes öregasszonyból ismét életerős Királynő létrehoztunk egy facebook oldalt, „Sz-épül a Csiky” néven, ahol lépésről-lépésre nyomon követhetjük hogyan bánnak mindannyiunk büszkeségével. Látjuk majd, ahogy eltűnnek részei, hogy újabbaknak adjanak helyet, és a szemünk előtt kapja vissza majd az őt megillető helyen a hozzá méltó külsőt. A belső meg már meg van.

  Izgulják végig velünk ezt a két évet napra-nap, egyről a kettőre.

   

  Műsor
  Hírek - kategóriák
  Facebook
  Instagram
  Hírlevél