Kedves Nézőink!

Elérhető a 2021. szeptember és október havi műsorunk!
Jegyirodánk 2021. augusztus 23. napjától a szokott nyitvatartással,  hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között várja Önöket.
Bérleteiket online, néhány kattintással megvásárolhatják az alábbi gombra kattinva:

Kedves Nézőink!
Megható produkció érkezik hozzánk a Székesfehérvári Balettszínház előadásában.
Kocsák Tibor-Egerházi Attila-L.Simon László
FANTOMFÁJDALOM

A táncdráma ugyan a trianoni békediktátum századik évfordulójára készült, de nem törekszik politikatörténeti események bemutatására. Az alkotók hétköznapi emberek sorsán, küzdelmein és személyes tragédiáin keresztül mutatják be, miként hathat a politika, a háború, valamint egy csodálatos ország felszabdalása a szétszakított családok életére.

A darab alapját egy baráti kapcsolat képezi. Az I. világháborút megelőzően egy székesfehérvári és egy nagyváradi fiatalember barátságot köt a kadétiskolában. Egymás családjának meglátogatása azt a furcsa, de nem egyedülálló helyzetet teremti meg, hogy rokonokká is válnak: mindkét fiatalember beleszeret a másik húgába, s a kitartó udvarlások meghozzák a gyümölcseiket: feleségül veszik egymás lánytestvéreit. A Jóisten akarata szerint a két fiatalember a keleti fronton egymás mellé sodródik, s találkozásuk végzetes fordulatot hoz közös történetükben…

A Székesfehérvári Balett Színház „Fantomfájdalom” címet viselő táncdrámája, a zene, a mozdulat, a tánc erőteljes kifejező erejének egysége révén, két szerelemi kapcsolatot górcső alá véve ad költői keresztmetszetet a drámai események hatásmechanizmusáról. Az egyénre kivetítve jeleníti meg a történelem nagy „óceánjának” viharát és a kortárs táncművészet gazdag és kifejező eszköztárával rajzolja meg, hogy a történelem felkorbácsolt tengere miként képes kettétörni kisebb és nagyobb „hajókat”.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=BMAfRivgZ0w

 

Jegyek elővételben és a helyszínen kaphatóak a Jegyirodában, valamint az alábbi linkre kattintva:
Kedves Nézőink!
2021. július 3-tól az új kormányrendelet értelmében az előadásaink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók!
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Kulturális Örökség Napjai

A hétvégén csatlakoztunk a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz, amelynek keretében látogatói csoportokat fogadtunk. A látogatóink az épületbejárás során beleshettek a kulisszák mögé és megismerhették a ház történetét és építészeti látványosságait is megnézhették.

A bejárásokat vezette Halas Iván építészmérnök, tervező, az Arkers Stúdió vezetőtervezője, Szalai József szcenikai és műszaki igazgató és Varga Kata jegyiroda vezető.

Szombaton egy szegedi csoport érkezésekor Nyári Szilvia színművésznőnk is lejött az előcsarnokba és köszöntötte a látogatókat, hiszen a hétvége folyamán már javában zajlott a Csárdáskirálynő című produkciónk főpróbahete.

A látogatók fogadásában segítségünkre voltak kollégáink: Gara Mária, Tarnay Kornélia, Timár-Pap Erika, Kocsmáros Vivien.

A fotókat köszönjük Kocsmáros Viviennek!
... See MoreSee Less

Egy hét múlva bemutató!

Kálmán Imre: Csárdáskirálynő

nagyoperett

bemutató: 2021. szeptember 24. 19 óra Nagyszínpad

rendező: Olt Tamás

Cecília: Nyári Szilvia

Leopold Mária, Lippert-Weilersheim hercege: Hunyadkürti György

Edvin, a fiuk: Hüse Csaba

Vereczky Szilvia, sanzonett: Zsíros Linda

Kaucsiánó Bonifác gróf: Fándly Csaba

Stázi, komtess: Szabó Nikolett

Kerekes Ferkó: Nyári Oszkár

Miska, főpincér: Sarkadi Kiss János

Ferdinánd főherceg: Serf Egyed

Rohnsdorf tábornok: Tóth Géza

Kis, közjegyző: Szvath Tamás

Lazarovics, földbirtokos: Kósa Béla

Aloise Hübner báró, gavallér,pincér: Stefánszky István

Gróf, Báró, Gavallér: Benedek Dániel

Kálnoky Tasziló gróf, gavallér, pincér: Kisari Zalán

Klementina: Német Mónika

Krisztina: Tóth Molnár Ildikó

Orfeumhölgy, bárónő: Török Saca

Orfeumhölgy, bárónő: Csapó Judit eh.

Orfeumhölgy, bárónő: Farkas Laura eh.

továbbá Tóth Janka Liza/ Mikó-Tóth Róza, Borsi Krisztián, Darányi Szabolcs,
Kiss István, Kopácsi Adrián,Nagy Imre, Schütz Ádám, Sugár Kornél

és a Somogy Táncegyüttes táncosai:
Peti Sára, Maza Míra, Sipos Gabriella, Kalangya Cintia,
Balogh-Márton Péter, Patak Mihály, Jakab Márk, Portik Kevin

Zenekar:
Berentés Attila, Szabó Dóra Karola, Verestóy Péter,Ódor Veronika, Zseni Nándorné, Godóné Mayer Emese, Konkoly Enéh Kinga, Ácsné Tóth Eszter, Kertész Júlia, Pálma Ilona, Ludmány Géza, Törő Ábris, Farkas Gábor, Czepf József , Szilágyiné Pichler Dóra, Farkas János, Kothencz Melinda, Szabó Máté, Vörös Miklós, Hoffmann Eszter, Matkovics Lívia, Szántai Csaba, Keszthelyi Bálint, Vörös Tamás, Ambrusics Sándor, Bruszel Balázs, Nemes Máté, Major Zoltán, Csák István, Farkas István Péter, Várfalvi-Fodor Éva, Balogh Jenő

Zenei vezető: Incze G. Katalin
Karmester: Incze G. Katalin/Somogyi Tóth Dániel
Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Cselényi Nóra
Koreográfus: Turi Endre
Világítástervező: Memlaur Imre
Korrepetitor: Varga Zoltán
Szcenikai vezető: Szalai József
súgó: Csorba Mari
ügyelő: Károlyi Zoltán
segédrendező: Maku Márta
... See MoreSee Less

Egy hét múlva bemutató!Kálmán Imre: Csárdáskirálynőnagyoperettbemutató: 2021. szeptember 24. 19 óra Nagyszínpadrendező: Olt TamásCecília: Nyári SzilviaLeopold Mária, Lippert-Weilersheim hercege: Hunyadkürti GyörgyEdvin, a fiuk: Hüse CsabaVereczky Szilvia, sanzonett: Zsíros LindaKaucsiánó Bonifác gróf:  Fándly CsabaStázi, komtess: Szabó NikolettKerekes Ferkó: Nyári OszkárMiska, főpincér: Sarkadi Kiss JánosFerdinánd főherceg: Serf EgyedRohnsdorf tábornok: Tóth GézaKis, közjegyző: Szvath TamásLazarovics, földbirtokos: Kósa BélaAloise Hübner báró, gavallér,pincér: Stefánszky IstvánGróf, Báró, Gavallér: Benedek DánielKálnoky Tasziló gróf, gavallér, pincér: Kisari ZalánKlementina: Német MónikaKrisztina: Tóth Molnár IldikóOrfeumhölgy, bárónő: Török SacaOrfeumhölgy, bárónő: Csapó Judit eh.Orfeumhölgy, bárónő: Farkas Laura eh.továbbá Tóth Janka Liza/ Mikó-Tóth Róza, Borsi Krisztián, Darányi Szabolcs,
Kiss István, Kopácsi Adrián,Nagy Imre, Schütz Ádám, Sugár Kornélés a Somogy Táncegyüttes táncosai:
Peti Sára, Maza Míra, Sipos Gabriella, Kalangya Cintia,
Balogh-Márton Péter, Patak Mihály, Jakab Márk, Portik KevinZenekar:
Berentés Attila, Szabó Dóra Karola, Verestóy Péter,Ódor Veronika, Zseni Nándorné, Godóné Mayer Emese, Konkoly Enéh Kinga, Ácsné Tóth Eszter, Kertész Júlia, Pálma Ilona, Ludmány Géza, Törő Ábris, Farkas Gábor, Czepf József , Szilágyiné Pichler Dóra, Farkas János, Kothencz Melinda, Szabó Máté, Vörös Miklós, Hoffmann Eszter, Matkovics Lívia, Szántai Csaba, Keszthelyi Bálint, Vörös Tamás, Ambrusics Sándor, Bruszel Balázs, Nemes Máté, Major Zoltán, Csák István, Farkas István Péter, Várfalvi-Fodor Éva, Balogh JenőZenei  vezető: Incze G. Katalin
Karmester: Incze G. Katalin/Somogyi Tóth Dániel
Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Cselényi Nóra
Koreográfus: Turi Endre
Világítástervező: Memlaur Imre
Korrepetitor: Varga Zoltán
Szcenikai vezető: Szalai József
súgó: Csorba Mari
ügyelő: Károlyi Zoltán
segédrendező: Maku Márta

A mai napon színművészeink felléptek a Kaposvár Arénában a Tedd meg az első lépést! - Kaposvári Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutatón!

Fellépő művészeink:
Mészáros Sára, Szabó Nikolett, Török Saca, Benedek Dániel, Fándly Csaba, Kalmár Tamás, Kisari Zalán, Mészáros Tibor, Törő Gergely Zsolt

👏🏻👏🏻👏🏻
... See MoreSee Less

Egy kis nosztalgia!

Emlékeztek, június 22-én elfoglaltuk a színházparkot és egy csodálatos családi napot töltöttünk együtt.

A park már délutántól várta a kicsiket és nagyokat, 15 órakor egy pillanat alatt megtelt a Keltető Színitanoda által elfoglalt tisztás, ahol bemutatkozó-interaktív foglalkozással várta a gyerekeket Fándly Csaba, Német Mónika és Váradi Szabolcs. Majd Német Mónika és Kirsch Veronika zenés, mesés produkcióval kedveskedett a legkisebbeknek. Párhuzamosan nyitott a BábSzínTér Kaposvár GolyóZOO nevű játéksátra is, amely szintén népszerű volt a legfiatalabb látogatóink körében.
A cirkuszművészek is elvarázsolták az érdeklődőket. Christian Folco – bohóc, Schneller Szilvia – hullahopp, Teibler Tamás – nyílpuska, Sulyok Pál Szilárd – egykerekű a Köszönjük, Magyarország! program keretében szórakoztatták a parkba látogatókat. A Piknik vendége volt a Somogy Zenekar és a Somogy Táncegyüttes, akik a rózsalugasban kápráztattak el a bennünket, ezután egy hangulatos táncház következett a szabadban.
A későbbiekben a Theater Wagen színpadán Lutter Imre a Kaleidoszkóp Versfesztivál elnöke és Hunyadkürti György színművészünk izgalmas VersPingpong produkcióját láthatták a piknik látogatói. Majd Krisztina Vellai légtornász rendezésében egy lélegzetelállító artista show következett. Színpadunk vendége volt a Z-Generáció is, akiknek az elbűvölő minikoncertjén már sokan körbeülték a színház által kihelyezett piknikplédeket.
Sötétedést követően a Fényhangár ámulatba ejtő színekbe öltöztette színházunk épületét, a fényfestés alatt felcsendültek ismert dallamok a Voisingers kórus előadásában. Ezt követte a Winner Cheerleaders táncos produkciója, és a nap végén izgalmas és látványos tűzzsonglőrökkel és a Csiky színészzenekar vidám műsorával zártuk az igencsak értékes, jókedvű és tartalmas napot.
Csiky Színészzenekar: Szabó Nikolett, Török Saca, Benedek Dániel, Fándly Csaba, Horváth Attila, Makkay Dániel, Zsíros Linda
A Piknik kísérőprogramokkal volt tele, séta közben találkozhattak vendégeink Lúd karikaturistával, valamint Memlaur Imre fotókiállításával, amely a díszévadban bemutatott előadások legszebb pillanatait mutatta be.
Lehetőség volt arra is, hogy a Természetesen Csiky ponton a járókelők akár a színházunk környezettudatos gondolatairól is beszélgethessenek, amelyben Szabó Nikolett színművésznőnk volt segítségükre, illetve csatlakoztak hozzánk a Somogyi Kosár - Bevásárló közösség és a Csomagolásmentes Bolt-Kaposvár képviselői is.

Bízunk benne, hogy 2022 nyarán is megrendezhetjük a Színházi Pikniket hasonló, színvonalas produkciókkal és vendégekkel.

Videó: Szántó Német András
... See MoreSee Less

A Kaposvári Campuson jártunk

A hét elején színművészeink remekeltek egy rövid kis előadás részlettel, a Variációk egy rablásra című Összművészeti műfajmámorból a Kaposvári Campus hallgatói előtt. Fándly Csaba és Benedek Dániel ismét nagy népszerűségnek örvendett a közönség körében. Kollégáinkkal az előadás után tájékoztattuk a hallgatókat, miként tudják a szórakozást összekapcsolni a tanulással, ezáltal sok fiatal érdeklődött és lett gazdagabb kredit bérletével, amit színházunkban tud beváltani három előadás formájában. Köszönjük a nagy érdeklődést a kitelepült pultunknál is, valamint a szép szavakat, amit át is adtunk művészeinknek. Ha Te is szeretnél kredit bérletet váltani, akkor még nem késő, színházunkban kolléganőink várnak minden egyetemistát szeretettel.

Elérhetőségünk: Kaposvár, Rákóczi tér 1. - A szökőkúttal szemben álló forgóajtón keresztül közelíthető meg jegypénztárunk.

Telefonszámaink: 06 82 528 450 és 06205051920

Fotók: Cservölgyi Zsófia
... See MoreSee Less

A Csiky Gergely Színház is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz!

2021. szeptember 18-19. a megadott idősávokban csoportos körbevezetést tartunk, ahol látogatóink megtekinthetik a csodálatos színházépületünket.

Épületvezetések az alábbi időpontokban indulnak:

2021.09.18. (szombat)

14:15, 15:15, 16:15

2021.09.19. (vasárnap)

14:15, 15:15, 16:15

Bejárat a színház főbejáratánál (szökőkútnál).

További információkért keressék fel jegyirodánkat a +36 82 528 450
+36 20 505 1920 telefonszámokon, vagy a jegyiroda@csiky.hu e-mail címen.

oroksegnapok.gov.hu/helyszin/1177

A programról:
A kulturális örökség része életünknek, emlékeket idéz fel, meghatározza mindennapi hangulatunkat, magában foglalja az összetartozásunkat.
A Kulturális Örökség Napjain tízezrek kerekednek fel, hogy meglátogassák a bennünket körülvevő történeti épületeket és kerteket, vagy részt vegyenek egy-egy, a műemléki értékeket bemutató sétán, élvezzék a helyszíneken szervezett programok kulturális sokszínűségét.

Fotó: Luthár Kristóf
... See MoreSee Less

A Csiky Gergely Színház is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz!2021. szeptember 18-19. a megadott idősávokban csoportos körbevezetést tartunk, ahol látogatóink megtekinthetik a csodálatos színházépületünket.Épületvezetések az alábbi időpontokban indulnak:2021.09.18. (szombat)14:15, 15:15, 16:152021.09.19. (vasárnap)14:15, 15:15, 16:15Bejárat a színház főbejáratánál (szökőkútnál).További információkért keressék fel jegyirodánkat a +36 82 528 450
+36 20 505 1920 telefonszámokon, vagy a jegyiroda@csiky.hu e-mail címen.http://oroksegnapok.gov.hu/helyszin/1177A programról:
A kulturális örökség része életünknek, emlékeket idéz fel, meghatározza mindennapi hangulatunkat, magában foglalja az összetartozásunkat.
A Kulturális Örökség Napjain tízezrek kerekednek fel, hogy meglátogassák a bennünket körülvevő történeti épületeket és kerteket, vagy részt vegyenek egy-egy, a műemléki értékeket bemutató sétán, élvezzék a helyszíneken szervezett programok kulturális sokszínűségét.Fotó: Luthár Kristóf

A Csiky Gergely Színház díszletező munkakörbe, határozatlan idejű munkaszerződéssel, munkatársat keres. Jelentkezését a szalai.jozsef@csiky.hu e-mail címen várjuk. ... See MoreSee Less

A Csiky Gergely Színház díszletező munkakörbe, határozatlan idejű munkaszerződéssel, munkatársat keres. Jelentkezését a szalai.jozsef@csiky.hu e-mail címen várjuk.
További bejegyzések