Anders Thomas Jensen

Ádám almái

szatíra
Rendező: Horváth Illés, bemutató: 2022. december 16.
Az előadás hossza: 1 óra 40 perc

Anders Thomas Jensen
Ádám almái
szatíra

rendező: Horváth Illés

A neonáci, az arab és az erőszaktevő teniszbajnok elindulnak együtt kirabolni egy benzinkutat. Ez most kivételesen nem egy vicc kezdete, hanem egy tipikusan skandinávokra jellemző abszurd humorú történet egyik epizódja. Egy történeté, melyben Isten és a Sátán küzdelme egy almáspite körül örvénylik.
A vidéki rehabilitációs központ életét - ahol börtönviselt, deviáns alakok igyekeznek jó útra térni, s melyet meglehetősen eredeti módon irányít egy Ivan nevű különc pap - fenekestül forgatja fel Adam, az újonnan érkező, sötét múltú, és még sötétebb lelkű skinhead.
A misztikus elemekkel tarkított, bizarr szituációkat, meglepő fordulatokat, szellemes és szerethető karaktereket felvonultató cselekmény bár rendkívül szórakoztató, végső soron a bennünk élő Jó és Rossz küzdelmének egyetemes kérdésköreit feszegeti, méghozzá bibliai történetekhez méltó magasztossággal.

sunmoonphone-handsetmap-markermagnifiercrosscross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram