Kenyértörés
Kenyértörés
Fábián Péter

Kenyértörés

vitaszínház
Rendező: Fábián Péter, bemutató: 2024. május 06.
Az előadás hossza: 1 óra 30 perc

Kenyértörés

Láthatáron Csoport előadás

Korosztály: 15+

90 perc

A darab a szolidaritás és a háború viszonyát vizsgálja. Mi a helyes döntés, ha a szolidaritás erkölcsi parancsa ellentétbe kerül a túlélés parancsával? Elítélhető-e az, akinek saját és szűk közösségének boldogulása előbbre való, mint a bajba jutottért való kiállás? Hol van az a pillanat, amikor már nem helyes csöndben maradni, és hol van az a pillanat, amikor még csöndben kell maradni?

A darab parabola a szolidaritásról egy kis hellén család életén keresztül, akik a Perzsa-Görög háborúk kereszttüzében élnek. Az előadás vitaszínházba torkollik, ahol a nézők a ténoszi népgyűlés szerepében döntenek életről és halálról, hisz mindannyian részei vagyunk a történéseknek.

 

 

The play explores the relationship between solidarity and war. What is the right choice when the moral imperative of solidarity conflicts with the imperative of survival? Is it reprehensible to put the well-being of oneself and one’s narrow community before standing up for those in need? Where is the moment when it is no longer right to remain silent, and where is the moment when it is still necessary to remain silent?

The play is a parable about solidarity through the story of a small Hellenic family under Persian conquest. The audience steps into the role of the Greek assembly, argues, votes and decides about the fate of one of the characters of the story. We are all part of it.

Szereposztás

Kenyértörés

Láthatáron Csoport előadás

Korosztály: 15+

Kenyértörés - KRÓNIKA A GÖRÖG-PERZSA HÁBORÚKBÓL

Breaking bread - BREAKING BREAD - CHRONICLE OF THE GRECO-PERSIAN WARS

 

Játsszák:

 

PANAITIOSZ, Demetria fia, péksegéd  Csányi Dávid

DEMETRIA, özvegy pékné  Feuer Yvette

EUROPÉ, Demetria lánya, péksegéd  Háda Fruzsina

 

Író-rendező  Fábián Péter

Zeneszerző  Horváth Szabolcs

Látvány  Zubor Kata

 

sunmoonphone-handsetmap-markermagnifiercrosscross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram