Kifordulás A helység kalapácsa nyomán

Az előadás hossza:  55 perc

KIFORDULÁS - A HELYSÉG KALAPÁCSA NYOMÁN
MOLNÁR BENCE ELŐADÁSA
Kaleidoszkóp VersFesztivál keretein belül

Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.” (Platón) 

Ennek a játéknak tökéletes alapul szolgál Petőfi Sándor: A helység kalapácsa című eposzparódiája. Az előadás során a színész egymaga jeleníti meg Petőfi karaktereit, kalapokkal, s egyéb stilizált kellékekkel, időnként pedig a nézőket is bevonja a komikus viszonyrendszer megteremtésébe. Az eredeti történet tetőpontján azonban az előadó váratlanul megszakítja a cselekmény prezentálását, és ezzel kezdődik a valódi játék. Kifordulnak a karakterek eredeti jellemvonásaikból, ezáltal megváltozik a történet, majd kifordul a stílus is a nézők reakcióihoz igazodva, és ezt követően egyre merészebb és váratlanabb fordulatok következnek. Végül megjelenik maga Petőfi is, hogy aztán a vele folytatott polémia során elhangozzék az egész Kifordulás tanulsága, mintegy játékos utat mutatva a jövő generációinak. Az elevenebb kamaszok beszólásai pedig szervesen beépülnek az előadásba. 

Molnár Bence 2014-ben végzett színészként Kolozsváron, majd 2019-ig a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház tagja volt, jelenleg szabadúszó.

sunmoonphone-handsetmap-markermagnifiercrosscross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram