Lenka és Palkó
Lenka és Palkó
Szegedi Katalin

Lenka és Palkó

bábelőadás
Rendező: Cseri Hanna, bemutató: 2024. május 10.
Az előadás hossza:  45 perc

Lenka és Palkó

(bábelőadás 4 éven felülieknek)

Bóbita Bábszínház előadása

Lenkát, az átlagosnál gömbölyűbb kislányt gyakran csúfolják a gyerekek - akárcsak Palkót, az átlagosnál keskenyebb kisfiút. Lenka magányosan rajzolja csodálatos képeit az aszfaltra, Palkónak pedig a könyvei jelentik a társaságot. Ők ketten a játszótéren találkoznak, egymásra csodálkoznak, s onnantól kezdve már egyikük sem magányos és kirekesztett, hiszen lett egy igazi barátja. A gömbölyűséget és a cingárságot elfogadják egymásnak és aztán önmaguknak is, márpedig az önelfogadás az egyik legnagyobb lépése az embernek a nyugodt, boldog élet felé.

 

 

LENKA AND PALKO

For children aged 4 and older

Lenka, a girl curvier than average, is often mocked by children – just like Palko, a boy skinnier than average. Lenka draws her wonderful pictures alone, while Palko's companionship is made up of books. The two kids meet on the playground, marvel at each other, and from then on neither of them is lonely or excluded anymore, as they have a real friend. They don’t mind the curvy or skinny figure of the other and then manage to accept themselves as well, and self-acceptance is one of the greatest steps a person takes towards a relaxed and happy life.

Szereposztás

Lenka és Palkó

(bábelőadás 4 éven felülieknek)

Bóbita Bábszínház előadása

Író: Szegedi Katalin

Díszlet (látvány, jelmez, báb): Virág Vivien

Dramaturg: Zrinyifalvi Eszter

Zene, színpadi adaptáció, rendező: Cseri Hanna

Játsszák: Arató Máté, Szalai Barbara, Papp Melinda, Matta Lóránt

sunmoonphone-handsetmap-markermagnifiercrossarrow-downcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram