Orgonakoncert

2022. május 26. csütörtök 19.30 óra Nagyboldogasszony - Székesegyház Kaposvár - Rippl-Rónai Fesztivál keretein belül

Orgona koncert - Szamos Szabolcs Liszt Ferenc-díjas orgonaművész és Pálfalvi Tamás trombitaművész közreműködésével

A Rippl Rónai fesztivál műsorkínálatában a felújított székesegyházban meghitt orgonakoncerttel várják a Zenebarátokat, Szamos Szabolcs Liszt Ferenc-díjas orgonaművész csodálatos játéka alatt Pálfalvi Tamás trombitaművész működik közre.

 

Szereposztás

2022. május 26. csütörtök 19.30 óra Nagyboldogasszony - Székesegyház Kaposvár - Rippl-Rónai Fesztivál keretein belül

Orgona koncert - Szamos Szabolcs Liszt Ferenc-díjas orgonaművész és Pálfalvi Tamás trombitaművész közreműködésével

Szamosi Szabolcs orgonaművész, jelenleg a Szegedi Dóm zeneigazgatója, a pécsi Mozart kórus karnagya és Mozart zenekar karmestere, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője. 1994 és 2013 között a pécsi Bazilika orgonaművészeként , karnagyaként és zenei vezetőjeként valamint  a Pécsi Egyházmegyei Kántorképző igazgatójaként dolgozott.

Koncertezett Magyarország minden jelentős templomi és koncertorgonáján, Európa több országában és az USA-ban is. Munkája során az osztrák tanulmányai alatt tapasztaltakat adaptálva megújította a pécsi egyházzenei életet. Nevéhez kötődik többek között a zenekari misék újraindítása Pécsett, illetve a Mozart-év alkalmából (2006-ban, a zeneszerző születésének 250. évfordulóján) a Pécsi Bazilika Kórusával és Zenekarával bemutatták Mozart összes zenekari miséjét. Egyházzenészként fontosnak találja, hogy minél többen megismerhessék azt az értéket, amit zenében is felhalmoztak a keresztény egyházak. Elkötelezett a hangszerek királynőjének, az orgonának népszerűsítésében, megismertetésében.

2020-ban Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.

 

Pálfalvi Tamás a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem trombita tanára, nemzetközi szólista, az In Medias Brass és az Umze trombitása.

Junior Prima, Cziffra tehetség, Yamaha ösztöndíj, Fanny Mendelssohn Förderprise és a Mecklenburg Festspielén az év szólistája díjas trombita művész, két évig volt a Budapest Fesztivál Zenekar szóló trombitása. Szólistaként többek között fellépett a Los Angeles Philharmony-val a Hollywood Ballban, a Cseh Filharmonikusokkal a Rudolfinumban. Koncertezett a Carnegie Hallban, a Berlini Filharmóniában, a tokiói Suntory Hallban, az Elbphilharmonie-ban, valamint a világ számos koncerttermeiben. A Salzburger Camerata, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Zürich Chamber Orchestra, a Budapest Fesztivál Zenekar és számos külföldi és magyar zenekar állandó szólistája.

Tamást az Adams és a Buffet Crampon szponzorálja.

sunmoonphone-handsetmap-markermagnifiercrosscross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram