Rost Andrea és a Hot Jazz Band

Rost Andrea és a Hot Jazz Band estje

Dalok a lányszobámból – Ma éjjel táncolnék

Rost Andrea elmúlt évtizedekben páratlanul sikeres pályáján megjárta a világ nagy operaszínpadait, köztük a bécsi Staatsopert, New York-i Metropolitant, a milánói Scalat, párizsi Opéra Bastillet és a londoni Királyi Operát. Olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Ricardo Muti, James Levine, Placido Domingo, vagy Jose Carreras. Külföldi karrierje mellett folyamatosan fellépett Magyarországon is. Idén kerek évszámot ünnepel, s miután jobban szeret adni, mint kapni, ezért születésnapi gálakoncert sorozata állomásai magyarországi és külföldi városok és fesztválok.

December 18-án Rost Andrea  táncolni hívja a kaposvári közönséget! A Dalok a lányszobámból című összeállítása valójában egy vallomás, hiszen kislány korában nem operaénekesnek készült. Sőt mindennek, csak annak nem! Hogy minek? Az elmeséli ő maga! Gyermekkorának, fiatalságának meghatározó dalait szólaltja meg, többek között Széchy Páltól, Zalatnyay Saroltától, de elhangoznak Marlene Ditrich, Judy Garland? marylyn Monroe vagy éppen Honthy Hanna nagy slágerei is.

A Kossuth díjas Hot Jazz Band Bényei Tamás vezetésével, akiket leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzene legautentikusabb magyar tolmácsolóiként ismerhetnek, társai Rost Andreának ezen a könnyed estén.

 

„Dalok a lányszobámból”

Hallo baby
Poupée de cire, poupée de son
Micsoda igények
I feel pretty
My golden baby
Hol van az a nyár?
Somewhere over the rainbow
I wanna be loved by you
Sag mir wo die Blumen sind
Egy kicsit angyal legyen
Egy kis édes félhomályban
Nem vagyok én apáca
Somebody loves me
Ma éjjel táncolnék

Szereposztás

Rost Andrea és a Hot Jazz Band estje

Rost Andrea - ének
Bényei Tamás – trombita, bendzsó, ének, hangszerelés, zenekarvezető
Kovács Tamás – harsona
Fodor László – klarinét, szaxofon
Szabó Lóránt – gitár, bendzsó
Juhász Zoltán – bőgő
Galbács István - dob

 

sunmoonphone-handsetmap-markermagnifiercrosscross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram