Sirály plakát
Sirály plakát
Anton Pavlovics Csehov

Sirály

komédia
Rendező: David Doiasvili, bemutató: 2024. június 13.
Az előadás hossza: 3 óra 10 perc

Vígszínház

Rendező: David Doiasvili

Fordító: Kozma András

komédia két részben

"Elég szívesen írom, noha sokat vétek a színpad törvényei ellen. Komédia, három női, hat férfi szereplő, négy felvonás, tájkép (kilátás a tóra); sok beszélgetés az irodalomról, kevés cselekmény, öt pud szerelem" – írta egy levelében Csehov a Sirályról.

És a végeredmény: a drámairodalom egyik legnagyobb alkotása. Igazi remekmű, szabálytalan komédia, amelyet az író legszemélyesebb vallomásának tartanak, hiszen a darabba az önéletrajzi elemeken kívül néhány közeli ismerősének sorsát is beleszőtte, és mellé – ahogy megjegyzi – öt pud szerelmet is beleírt. Az sok vagy kevés? – kérdezhetnénk. Több mint 80 kg... Van aki számára elviselhetlenül sok, másoknak a többszöröse is kevés lenne ahhoz, hogy kimozduljon a saját világából... És a Sirályban ott van a viszonzatlan szerelem minden fájdalma, a színház végtelen szeretete, az örökös boldogságkeresés, a magány és a középszerűség elleni küzdelem.

Az előadást David Doiasvili az Állami Vaso Abashidze Zenés és Drámai Színház (Tbiliszi) igazgatója állította színpadra.

Az előadást 16 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy előadásunkban olykor füstöt, pirotechnikát, és erős hanghatásokat alkalmazunk. Stroboszkóp használata miatt az előadás megtekintését terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasoljuk!

Szereposztás

Díszlet: DAVID DOIASVILI
Jelmez: BÁNKI RÓZA
Fordította/dramaturg: KOZMA ANDRÁS
Dramaturg-konzultáns: FABACSOVICS LILI
Szcenikus: JUHÁSZ ZOLTÁN
VIlágítástervező: CSONTOS BALÁZS

Ügyelő: D. MUCSI ZOLTÁN, WIESMEYER ERIK
Súgó: SZARVAS ÉVA
Rendezőasszisztens: EFSTRATIADU ZOÉ

RENDEZŐ: DAVID DOIASVILI

(19 órás kezdés esetén az előadás várható befejezésének ideje 22.40)

sunmoonphone-handsetmap-markermagnifiercrosscross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram