Újvilág

Az előadás hossza: 1 óra 20 perc

Újvilág

Szabadkai Népszínház (80p. 16+ év)

Főszereplőnk, Kata, a 16 éves lázadó kamasz, szülei válását követően a korábbi gazdag környezetből egy lakótelepre kerül, ahol számára ellenséges fiatalok élnek. Kiderül, hogy az eleinte ijesztő srácok bármikor bármiben segítenek a csalódott lánynak. A sorsában rokon, érzelmileg sebzett három fiatal egymásra talál. Együtt növesztik fékezhetetlen haraggá sérelmeiket, és keresik azok irracionális célpontjait. A harc az ellenség ellen egyre durvább eszközöket követel, amit úgy tűnik, már a szülők sem képesek megállítani.

Történetünk Magyarországon játszódik, a múlt században, abban a korban, amikor még a szélsőjobboldali fiatalokat többnyire csak skinheadeknek hívták, és amikor az előadás célközönsége, a mai 16-18 éves fiatalok születtek.

A produkció elsősorban a középiskolásokat szólítja meg, és az előadásokat feldolgozóbeszélgetések követik, ahol felkért szakemberek elemzik a látottakat az adott osztályok diákjaival. Foglalkozásvezetők: Ricz Dencs Tünde és Raffai Telecki Ágnes.

Szereposztás

Újvilág

Szabadkai Népszínház (80p. 16+ év)

KATA – Greguss Lilla m. v.

ANYA – G. Erdélyi Hermina

ROBI – Nyári Ákos

ÁRON – Baráth Attila

APA – Pálfi Ervin

Díszlet- és jelmezterv – Bobor Ágnes m. v.

Jelmeztervező-asszisztens – Pesitz Mónika

Munkatárs –  Brestyánszki B. Rozi

Rendezőasszisztens, súgó, ügyelő – Kocsis Valéria

 

Rendező – Pass Andrea m.v.

sunmoonphone-handsetmap-markermagnifiercrosscross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram