Könnyen kezelhető, akadálymentesített, képernyőolvasók számára optimalizált verzió eléréséhez kattintson ide!
illusztráció HUNYADKÜRTI GYÖRGY A KALEIDOSZKÓP-DÍJAT, A NEMZETKÖZI VERSFESZTIVÁL FŐDÍJÁT NYERTE EL A NAGYBŐGŐ CÍMŰ ELŐADÁSUNKKAL!

Kaleidoszkóp VersFesztivál fődíját a Kaleidoszkóp-díjat nyerte el a Csiky Gergely Színház PATRICK SÜSKIND: A NAGYBŐGŐ című előadásunk, amelynek szereplője HUNYADKÜRTI GYÖRGY, rendezője SARKADI KISS JÁNOS!

GRATULÁLUNK A DÍJHOZ!
illusztráció Ajándékozzunk élményt a Csikyvel!

Adománygyűjtés a Csiky Gergely Színház és a Compass Egyesület szervezésében!

A KaposvárMost interjúja dr. Fülöp Péterrel a Csiky Gergely Színház igazgatójával:

https://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2018/11/21/ajandekozzunk-elmenyt-a-csikyvel.html
Élményt élménnyel!

Nyári Szilvia és Nyári Oszkár csodálatos ajándékokkal csatlakoztak a Jótékonysági felhívásunkhoz, kameránk előtt készítették össze csomagjaikat.

Felajánlásukat köszönjük, a legjobb helyre jutattjuk el azokat!

Adománygyűjtésünk december 16-ig tart, ajándéktasakot a jegyirodánkból szerezhetnek be, illetve oda várjuk vissza a teli csomagokat.

Vározsoljuk együtt szebbé a szívünket, osszuk meg a készülődés örömét másokkal is!

#jótékonyság #adománygyűjtés #társadalmifelelősségvállalás #karácsony #csikygergelyszínház #csikyszínház #kaposvár #ajándék #karácsony #advent #szerintemszínház #szerintemcsiky #szerintemkaposvár
13:30
SZEGÉNY DZSONI ÉS ÁRNIKA
Németh Antal Színházművészeti és Kulturális Központ, L - bérlet
19:00
MÜLLER TÁNCOSAI
Agóra stúdió, Stúdió előadás
Chicago - olvasópróba
Chicago - olvasópróba Chicago - olvasópróba Chicago - olvasópróba Chicago - olvasópróba
2018-11-21 // 23 kép
Idén is folytatódik a Keltető, a Csiky Gergely Színház színitanodája. A meglévő csoport mellé várjuk az új érdeklődők jelentkezését 2018. december 5-ig.

KELTETŐ

A kaposvári társulat idei évadban is elindítja saját színészképző foglalkozásait. Lehetőséget adunk arra, hogy a gyerekek színészmesterséget tanuljanak, fejlesszék magukat, kipróbálják színészi képességeiket, valamint magabiztosságot és jó kommunikációs képességet szerezzenek. Mindemellett felhőtlenül szórakozzanak, szerepeljenek és barátságokat kössenek egymással. Valamint közelebb kerülhetnek a színházhoz, kedvenc színészeikhez és megismerhetik a színházi világ működésének féltve őrzött titkait.

A Keltetőbe a 8-12 évesek és a 13-16 évesek jelentkezésére számítunk!

Tervezett foglalkozások száma 8 - 10 óra

A foglalkozások helyszíne:

Csiky Gergely Színház
7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 2. (Agóra)

Jelentkezni lehet e-mailben: info@csikyalapitvany.hu
illusztráció Bogarak címmel készül új, gyerekeknek szóló előadásunk.
táncolják: Hasznos Dóra, Krizsán Dániel, Vislóczki Szabolcs
díszlet: Vati Tamás
jelmez: Bati Nikoletta
zene: Philippe Heritier
koreográfus: Bozsik Yvette
Bemutató november 21-én.
Az előadás a Bozsik Yvette Társulat és a Csiky Gergely Színház Kaposvár koprodukciója, az NKA támogatásával
illusztráció Büszkeséggel tölt el minket, hogy a kaposvarimuvesz.hu weboldal, amellyel a tavalyi évadunk végén annyit dolgoztunk "Az Év Honlapja 2018" verseny bizottságának döntése alapján a Minőségi-díjat kapta meg a kultúra kategóriában!

Köszönjük a W5labs munkáját, hogy pontosan értelmezték a kaposvári művész célkitűzéseit. Köszönjük színművészeinknek azt a vállalást, hogy névjegyvideókban mutatkoznak be és szólítják meg közönségünket.

Valamint köszönjük Nektek, hiszen (ugyan idén a Közönség-díjat nem ítélték oda senkinek) Közönség-díj kategóriában is magasan megnyertük volna szavazataitok által az elismerést!!! Több mint 500-an adtátok le voksotokat!

Nekünk ez visszacsatolás arról, hogy követtek és szerettek minket!

Köszönjük a bizalmat!
illusztráció Jótékonysági hangverseny a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola szervezésében Barabás Edit kolléganőnk emlékére.

2018. november 29. 17:30
Kaposvári Evangélikus templom (Kossuth L. utca 39.)
Kaposvár Most interjút készített a Tanulmány a nőkről című előadásunk jelmez és díszlettervezőjével Csík Györggyel!

illusztráció HOLNAP ESTE PREMIER!

GYÁRFÁS MIKLÓS: TANULMÁNY A NŐKRŐL

Rendező: Tasnádi Csaba

A rendezővel készült interjút az alábbi linken olvashatjátok:

https://www.csiky.hu/hu/hirportal/olvasas/kimerithetetlen-forrasa-az-elmelkedesnek-a-no-ferfi-viszony-a-szerelem
illusztráció Már csak két nap és premier!

Gyárfás Miklós: TANULMÁNY A NŐKRŐL
Zenés válóok két részben

Rendező: Tasnádi Csaba

Fotók: Memlaur Imre

https://www.csiky.hu/hu/galeria/kepgaleria/tanulmany-a-nokrol-eloadasfotok
Tanulmány a nőkről - előadásfotók
Tanulmány a nőkről - előadásfotók Tanulmány a nőkről - előadásfotók Tanulmány a nőkről - előadásfotók Tanulmány a nőkről - előadásfotók
2018-11-14 // 50 kép

Köszönetnyilvánítás Köszönjük a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft támogatását, közreműködésükkel a november 27-i Bogyó és Babóca előadásunk a Szentjakabi Óvodában vendégszerepelhet.


2018-11-14
A 2013/2014-es évad volt, amikor én már hivatalosan első éves voltam a pályán... Vámos Virág interjúja
2018-11-14 // tovább
illusztráció A Csiky Gergely Színház szervezésében újra Kaposvárra érkezik az Experidance Production, idén Szenvedélyem, Velence című nagy sikerű előadásukat láthatja a közönség a Városi Sportcsarnok színpadán.

Velence titkai, amelyek évszázadok óta izgatják az emberiség fantáziáját, lélegzetelállító táncelőadásban kerülnek napvilágra az ExperiDance színpadán. A karneváli maszkok mögött ellentmondásokkal és szenvedéllyel teli ösztönvilágot találunk, amely teljes pompájában mutatkozik meg Román Sándor koreográfiáján keresztül.

Főúri csillogás és a sikátorok szegénysége, katedrálisokban elhaló sóhajok, hajnali tánc a város fölött és rengeteg-rengeteg vágyakozás. Ez a Szenvedélyem, Velence című produkció, amelyben minden velencei szerelmes valakibe vagy valamibe: Paganini a hegedűjébe, az úriasszony Casanovába, a bankár a csillogó aranyakba, a Halál talán magába az Életbe.

Ebből a sok szerelmi vallomásból alakul ki a város tánca, miközben megelevenednek Velence gazdag történelmének ikonikus alakjai, a leghíresebb európai zeneszerzők modern lüktetésű dallamaira.

Az előadást 12 éves kor alatti nézőinknek nem ajánljuk!

2018. december 6. (csütörtök) 18:00
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
Arany János u 97.

Jegyértékesítés:
Csiky Gergely Színház
7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 2.
82/511-207, 208
jegyiroda@csiky.hu
csiky.hu
illusztráció Minden jegy elkelt! Tamási Áron: Énekes madár című székely népi játékra november 30-ra jegyek már nem kaphatók!

Tamási Áron: Énekes madár
Rendező: Béres László

Találhatsz még néhány helyet az alábbi időpontokra:
- November 28 19 óra
- November 29. 19 óra

https://www.csiky.hu/hu/jegyvasarlas.html/eloadas/%C3%89NEKES+MAD%C3%81R
illusztráció Idén is adománygyűjtésbe kezd a Csiky Gergely Színház!

Évek óta Önökkel együtt készülünk arra, hogy több száz család és gyermek karácsonyát tegyük szeretetteljessé! Egy ajándéktasak feltöltése nem megterhelő, de valakinek boldog pillanatokat okoz Szenteste.

A jótékonysági felhívásunk, mint kezdeményezés ebben az évben is az ünnepre való felkészüléshez nyújt segítséget, így most is tartós élelmiszereket és jó állapotban lévő játékokat szeretnénk összegyűjteni. A kivitelezésben is segítünk, hiszen az Adventi Gálánkra jelképes összegen megvásárolt jegy (200 Ft) ellenében egy Csiky ajándéktasakot adunk, amit feltöltve várunk vissza a jegyirodánkba, ahol egészen december 16-ig gyűjtjük az adományokat. A gyűjtés mellett azt a lehetőséget is felajánljuk, hogy rászoruló kisgyermeknek színházjegyet is vásárolhat az adományozó, amit a jegyirodánkban hagyhat. Mi eljuttatjuk olyan kisgyermekekhez, akik korábban nem jártak még színházban.
Varázsoljuk együtt szebbé a szívünket, osszuk meg a készülődés örömét másokkal is!

A több éves gyűjtésben a Compass Egyesület társszervezőként áll mellettünk. Segítségük és munkájuk nélkülözhetetlen! Idén is közös erővel gyűjtünk és juttatjuk el az adományokat a rászorulókhoz.

Az elmúlt években már kaposvári sportolók, vállalkozások és magánszemélyei is csatlakoztak hozzánk, idén is bízunk a sikeres összefogásban!

Információs elérhetőségünk:
jotekonysag@csiky.hu


2018. december 2. 18 óra – Jótékonysági Gála


Információk:
Csiky Gergely Színház Jegyiroda: 7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 2.
Telefon: 82 511 - 207, 208, e-mail: jegyiroda@csiky.hu
web: csiky.hu, facebook: facebook.com/csikyszinhaz
Idén is folytatódik a Keltető, a Csiky Gergely Színház színitanodája. A meglévő csoport mellé várjuk az új érdeklődők jelentkezését 2018. december 5-ig.

KELTETŐ

A kaposvári társulat idei évadban is elindítja saját színészképző foglalkozásait. Lehetőséget adunk arra, hogy a gyerekek színészmesterséget tanuljanak, fejlesszék magukat, kipróbálják színészi képességeiket, valamint magabiztosságot és jó kommunikációs képességet szerezzenek. Mindemellett felhőtlenül szórakozzanak, szerepeljenek és barátságokat kössenek egymással. Valamint közelebb kerülhetnek a színházhoz, kedvenc színészeikhez és megismerhetik a színházi világ működésének féltve őrzött titkait.

A Keltetőbe a 8-12 évesek és a 13-16 évesek jelentkezésére számítunk!

Tervezett foglalkozások száma 8 - 10 óra

A foglalkozások helyszíne:

Csiky Gergely Színház
7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 2. (Agóra)

Jelentkezni lehet e-mailben: info@csikyalapitvany.hu

ExperiDance - Szenvedélyem, Velence - Velence titkai, melyek évszázadok óta izgatják az emberiség fantáziáját, lélegzetelállító táncelőadásban kerülnek napvilágra az ExperiDance színpadán. A karneváli maszkok mögött ellentmondásokkal és szenvedéllyel teli ösztönvilágot találunk, amely teljes pompájában mutatkozik meg Román Sándor koreográfiáján keresztül.

Információk, jegyvásárlás


2018-11-06
Kele György a Csiky Gergely Színház hangosító tárvezetője
2018-11-05 // tovább
illusztráció Y Csoport: KÓDA - utóirat két hegedűre

Ezt a pár sort Neked írom..Mintha le tudnám írni azt a sok mindent, amit akkor nem mondtam el Neked, amit nem mondhattam el Neked. Te pedig szépen odabiggyesztenéd a történetünkhöz, mint egy utolsó tételt, mint egy Kódát a zeneműhöz…

Mikor döntjük el a sorsunk, 6 évesen mikor először kezünkbe adják a hegedűt, 18 évesen mikor felvesznek a Zeneakadémiára, vagy 22 évesen mikor magára hagyjuk a barátnőnket a közös diplomakoncert előtt?

Szabad-e más sorsot választani, mint amire 16 évet áldoztunk fel az életünkből?

El tudunk-e engedni egy Barátot? Meg tudjuk-e érteni, ha ő másképp dönt? Ki tudjuk-e mondani Neki őszintén: “Azt akarom, hogy éld az életed, úgy ahogy Te akarod?"

Az Y Csoport előadása, a Kóda, különleges fúziója színháznak és komolyzenének. Bár a történet színházi keretek közt zajlik, könnyen egy komolyzenei koncerten érezhetjük magunkat, hiszen felcsendülnek Shostakovic, Bartók, Max Richter, Paganini és Bach művek is.

Előadja: Bognár Anita és Móga Piroska

Dramaturg és díszlettervező: Hankó János

Jelmez: Szűcs Petra

Zenei korrepetitor: Móga Éva

Rendezőasszisztens: Balogh Zsuzsanna

Rendező: Móga Piroska

Az előadás időtartama: 90 perc

Bemutató: 2017. március 4. RS9 Színház, Vallai Kert

Támogatók: Pro Progressione, RS9 Színház, NKA
illusztráció https://www.azevhonlapja.hu/nevezes/benyujtott-palyamu/90/kaposv%C3%A1ri-m%C5%B1v%C3%A9sz#_=_

A Kaposvári művész legyen az év honlapja! - Megérdemli, hiszen sokan dolgoztak azon, hogy tartalomban és látványban is egyedi legyen!

Aki már szavazott, annak nagyon köszönjük!

Honlapunkon színészeink névjegyvideóit találhatjátok, egy különleges vállalkozás eredményeként színészeink közelebb engednek önmagukhoz! Böngésszetek: kaposvarimuvesz.hu
Tanulmány a nőkről - próbafotók
Tanulmány a nőkről - próbafotók Tanulmány a nőkről - próbafotók Tanulmány a nőkről - próbafotók Tanulmány a nőkről - próbafotók
2018-10-30 // 26 kép
illusztráció Még mindig van pár nap, hogy szavazzunk!

https://www.azevhonlapja.hu/nevezes/benyujtott-palyamu/90/kaposv%C3%A1ri-m%C5%B1v%C3%A9sz#_=_

A Kaposvári művész legyen az év honlapja! - Megérdemli, hiszen sokan dolgoztak azon, hogy tartalomban és látványban is egyedi legyen!

Aki már szavazott, annak nagyon köszönjük!

Honlapunkon színészeink névjegyvideóit találhatjátok, egy különleges vállalkozás eredményeként színészeink közelebb engednek önmagukhoz! Böngésszetek: kaposvarimuvesz.hu
illusztráció Operett-bérlet újratöltve!

Hoztunk pár pillanatképet a tavalyi "operett napok"-ról, amikor a szünetben pezsgővel és pohárkrémmel köszöntöttük Önöket. Ez idén is így lesz, mi már készülünk az operett napokra.

A Nyitott ablak című előadásból is hoztunk egy kis ízelítőt, a képek mutatják, hogy a fergeteges bohózat a boldog békeidőkben játszódik, csábítás, mohóság, szerelmes éjszaka, bonyodalom és a többi!

Várjuk Önöket, jegyek még kaphatók!

Nóti Károly – Fényes Szabolcs – Szenes Iván:
Nyitott ablak
zenés játék

Rendező: SZILÁGYI TIBOR Kossuth- és Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló művész

november 3. szombat - Agóra, Nagyszínpad
15 óra:
https://www.csiky.hu/hu/jegyvasarlas.html/eloadas/Nyitott+ablak

19 óra:
https://www.csiky.hu/hu/jegyvasarlas.html/eloadas/Nyitott+ablak

Fotók: Csiky Gergely Színház

Előadásfotók: Veszprémi Petőfi Színház

http://www.petofiszinhaz.hu/Eloadasok/Aktualis-evad/Nyitott-ablak
illusztráció Kedves zenés műfaj rajongók, kedves Operett bérletesek!

Újra indulnak a zenés délutánok és esték!

Akik már tavaly is velünk tartottak már tudják, hogy minőségi szórakozásban lesz részük.
Idén is elegáns, pezsgős, pohárkrémes operett délutánt vagy estét kínálunk Önöknek! :-)

Első ilyen napunk az évadunkban:

November 3. délután(15 óra) és este (19 óra).
Agóra, Nagyszínpad

Hogy mit kínálunk aznap:

A Veszprémi Petőfi Színház - Nyitott ablak zenés játékkal érkezik hozzánk november 3-án.

Nóti Károly- Fényes Szabolcs- Szenes Iván
NYITOTT ABLAK
zenés játék

Rendező: Szilágyi Tibor

Nóti Károly a harmincas évek legjobb vígjáték-kabaré szerzői közé tartozott. Nyitott ablak című darabja a boldog békeidők végén játszódik. Központi figurája egy Novotny nevű baka, akinek egyik bajtársa egy éjszaka bemászik a polgármester szakácsnőjének nyitott ablakán, és ennek a nyitott ablaknak a következménye: egy kisbaba. Az apaságot persze a tettes nem vállalja, és ebből származnak a bonyodalmak, melyek kellős közepén Novotny mindent és mindenkit összekever.
Gimnázium után jelentkeztem a Színművészetire, de a második rostán kirúgtak. 1989 augusztusában jöttem a Csiky Gergely színházba... Vámos Virág beszélgetett
2018-10-20 // tovább
illusztráció SARKADI KISS JÁNOS SOMOGY MEGYEI PRIMA-DÍJAS!!!

Ma este rendezték a Prima gálát és a Somogy Megyei Prima Díj átadó ünnepséget. Sarkadi Kiss János színművész, a Csiky Gergely Színház társulati tagja Prima-díjat kapott!

Szívből gratulálunk!

A Gálán hagyományosan a színház is képviselteti magát évről évre, idén Sarkadi Kiss János mellett, Olt Tamás művészeti igazgatónk és Zsíros Linda színművésznőnk készültek műsorszámaikkal.
illusztráció Emléked örökké szívünkben őrizzük!

Barabás Edittel készült utolsó interjú:

https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/barabas-edit-nem-vagyok-zongorista-1209214/
illusztráció A CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ TÁRSULATA
MÉLY MEGRENDÜLÉSSEL TUDATJA, HOGY BARABÁS EDIT A CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ TÁRSULATÁNAK TAGJA, KORREPETITORA 2018. OKTÓBER 18. NAPJÁN ELHUNYT.

BÚCSÚZTATÁSA:
2018. OKTÓBER 29. NAPJÁN, HÉTFŐN 12:30 ÓRAKOR LESZ A KAPOSVÁRI KELETI TEMETŐ RAVATALOZÓJÁBAN.

GYÁSZOLJÁK: ROKONAI, BARÁTAI, KOLLÉGÁI, A CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ TÁRSULATA.

BARABÁS EDITET A CSIKY GERGELY SZÍNHÁZ SAJÁT HALOTTJÁNAK TEKINTI.
FELOLVASÓSZÍNHÁZI MARATON - OKTÓBER 7.

Íme itt a felolvasószínházi maratonunk összefoglaló videója.

Évek óta sikerrel rendezzük meg maratonunkat, kortárs írók drámáit dolgozzuk fel. Lehetőség szerint maga az író rendezi meg saját darabját, amelyekhez az előadások után beszélgetéseket is szervezünk.

Lelkes közönségünk a nap folyamán végig velünk maradt és Tóth Géza főszervezőnk vezetésével egy igazán tartalmas napot töltött el a Csiky Gergely Színház művészeivel és a szerzőkkel.

Németh Ákos: Deviancia
Rendező: Németh Ákos

Kiss Márton: Csöngő
Rendező: Kiss Márton

Olt Tamás: „Az ember” aki rosszkor volt rossz helyen, aztán megint
Rendező: Sarkadi Kiss János
illusztráció
NKA25 - 25 év, 25 nap, 25 esemény

"A költő öltönyben nem költő" címmel rendezte meg az NKA és a Csiky Gergely Színház közös, ünnepi produkcióját október 6-án, szombaton.

Az egész napos rendezvényen vendégünk volt az NKA Szépirodalom Kollégiumának elnöke - Falusi Márton költő és az NKA25 szépirodalmi műsorának szerkesztője - Nagy Gábor költő.

A prózai és verses pódiumműsorokat Olt Tamás művészeti igazgatónk rendezte.

A sikeres nap egy borkóstolóval egybekötött megható verses pórdiumműsorral zárult, ahol Lukács Miklós cimbalomművész kápráztatta el közönségünket improvizációival.
illusztráció JELMEZKÖLCSÖNZÉS!

Ne feledd a Csiky jelmeztára rendelkezésedre áll!

Akár csoportok részére is!

Telefonos bejelentkezés: 06 70 372 8397
illusztráció
illusztráció Eseménydús hétvégén vagyunk túl. A program kínálatunk igazi maratoni volt. Mielőtt elkészülnek Vlog beszámolóink, addig hoztunk pár képet a felolvasószínházunkról.

Vasárnap egész nap felolvasószínházi produkciókkal vártuk a színházat szerető nézőinket. A legtöbben mind a 3 előadásunkon részt vettek. Valamint Tóth Géza vezetésével Kávézónkban tartott beszélgetésekbe is aktívan bekapcsolódtak.

Köszönjük a résztvevőknek, egy igazán izgalmas és színvonalas napot tölthettünk együtt, amiben a közönségünk alkotói közösséget létrehozva egész nap velünk tartott!

13 óra - Németh Ákos - Deviancia (rendező: Németh Ákos)
16 óra - Kiss Márton - Csöngő (rendező: Kiss Márton)
19 óra - Olt Tamás - "Az ember" aki rosszkor volt rossz helyen, aztán megint (rendező: Sarkadi Kiss János)

Főszervező: Tóth Géza

Fotó: Cservölgyi Zsófi
illusztráció Az "NKA 25" ünnepség folytatódik.

Mai napon nyit az NKA Fotóművészet Kollégiumának ünnepi kiállítása.

Megnyitó: október 9. 18 óra
Helyszín: Agóra 2. emelet

A kiállítást megnyitja: Haris László fotóművész, az NKA Fotóművészet Kollégiumának elnöke

A kiállítás ingyenesen látogatható!

Várjuk szeretettel a fotóművészet iránt érdeklődőket!