Szereposztás

Mészáros Sára társulati fotója
Mészáros Sára
Ranyevszkaja, Ljubov Andrejevna
Szabó Nikolett társulati fotója
Szabó Nikolett
Ánya, a leánya
Krajcsi Nikolett társulati fotója
Krajcsi Nikolett
Várja, a fogadott leánya
Szalma Tamás társulati fotója
Szalma Tamás
Gajev, Ranyevszkaja testvére
Olt Tamás társulati fotó
Olt Tamás
Lopahin, kereskedő
Mohácsi Norbert fotó
Mohácsi Norbert
Trofimov, diák
Nyári Szilvia társulati fotója
Nyári Szilvia
Sarlotta Ivanovna
Fándly Csaba társulati fotója
Fándly Csaba
Jepihodov
Serf Egyed társulati fotója
Serf Egyed
Titokzatos járókelő
Csehov

Meggyeskert

színmű
Rendező: Ilja Bocsarnikovsz, bemutató: 2020. szeptember 04.
Az előadás hossza: 3 óra

Anton Pavlovics Csehov – Meggyeskert
Rendező: Ilja Bocsarnikovsz
Bemutató: 2020. szeptember 4.

“Szeretnék valami nagyon kellemeset, valami vidámat mondani magának (Az órájára néz) De mindjárt indulnom kell, nincs időnk társalogni... csak dióhéjban a lényeget. Azt tudja, hogy a cseresznyéskertjüket a tartozásaik miatt elárverezik, augusztus 22-ére ki van tűzve az árverés, de ne nyugtalankodjék! Aludjon nyugodtan, van megoldás... Elmondom a tervemet. ” (Lopahin)

Csehov utolsó darabja az 1903-ban írt lírai komédia, (eredeti címén) a Meggyeskert, a Sztanyiszlavszkij által vezetett Moszkvai Művész Színház számára készült. Az író vidám darabot szándékozott írni, utolsó színműve azonban a válságba került világ drámai tablójává keseredett, mely azt mutatja fel, hogy a régi világ embereinek és értékeinek az ideje lejárt. Mégis, egyik levelében így fogalmaz feleségének, Olga Knyippernek, aki ebben az időben a Művész Színház vezető színésznője: „Nagyon vigyázz! Egyetlen felvonásban se vágj szomorú képet! Mérges lehetsz, de szomorú nem! Azok az emberek, akikben már régóta fészkel a bánat és hozzászoktak, csak fütyörésznek és gyakran elméláznak”. Különös üzenet vagy szerzői instrukció ez a Ljubov Andrejevna szerepét próbáló Olgának az akkor már súlyos tüdőbetegségben szenvedő Csehovtól.

 

sunmoonphone-handsetmap-markermagnifiercrosscross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram